Trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze namazı için Teşvikiye Camii’ne getirildi.

İkindi namazına müteakip Teşvikiye Camii’nde Ülkü Adatepe’nin cenaze namazı kılınacak. Cenaze merasimine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılması bekleniyor. Adatepe’nin naaşı cami avlusuna getirildikten sonra sevenleri tabutun başına gelerek dua etti. Cenazeye katılanların zaman zaman ağladıkları gözlendi. Cenaze törenine katılan Ülkü Bahsegel Adatepe’nin oğlu Ahmet Kemal Doğançay, annesinin hayattayken kendilerine çalışmalarında destek olduğunu anlattı.

Annesinin aracını kullanan şoförün dikkatli gitmesi gerektiğini söyleyen Doğançay, "Kazanın da sebebiyetleri vardır. Bunu bilirkişiler bilir ama ben de yarışçı olduğum için bunları rahat görebiliyorum. Düz yolda o kazanın o şekilde olması normal değil. Bu şundan olur, ya şoför uyumuştur. Ya da aşırı sürat vardır. Annem kolu kırılmış bir insan. Hasta bir kadın taşınıyor. Türkiye’nin büyük bir değeri. Bu insanı taşırken değerini bileceksin. Yavaş gidilecek dikkat edilecek. Böyle bir sürat olmaması gerekir. Kimse kimseyi zorla öldürmez ama acımız geçsin şikayet konusuna bakacağız." diye konuştu.

Kaynak: cha