Bursa’nın Osmangazi ilçesinde bir sünnet düğününde dağıtılan ve buzdolabında 3 gün bekletildikten sonra ısıtılan tavuklu pilavı yiyerek zehirlendiği ileri edilen Batuhan Tufan (7) hayatını kaybetti.

        Geçtiğimiz Pazar günü Bağlı köyünde sünnet düğünü merasiminde davetlilere tavuklu pilav ikram edildi. Düğün sahibi, kalan tavuklu pilavı komşularına dağıttı. Düğün sahipleri, tavuklu pilavdan Ali ve Emine Tufan çiftine de verdi. Tufan çiftinin 7 yaşındaki Batuhan, düğünden üç gün sonra buzdolabından çıkartılarak ısıtılan tavuklu pilavı yedi. Bir süre sonra rahatsızlanan Batuhan, istifra edince rahatladı. Batuhan Tufan iddiaya göre önemli bir durumu olmadığı düşünülerek hastaneye götürülmedi. Dün sabah anne Emine Tufan uyandırmak için odasına girdiğinde minik Batuhan'ın cansız bedeni ile karşılaştı.

        Baba Ali ve kızının ise tavuklu pilavdan yemedikleri öğrenildi. Öte yandan düğünün ertesi günü dağıtılan aynı tavuklu pilavdan yiyen 12'si kadın 23 kişinin de hastanelik olduğu ortaya çıktı.

        Cumhuriyet savcılığı, zehirlenme olayı ile ilgili soruşturma başlattı. Bir hafta sonra 8 yaşına girecek olan Batuhan'ın cenazesi, kesin ölüm sebebinin tespiti için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Oğlunun cenazesini almak için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gelen acılı anne, “Sünnet düğünü vardı. Düğün sahiplerinin ikram ettiği yemeği yedik. Ben kurtuldum, ama çocuğumu kurtaramadık.” dedi.
Kaynak: cha