Tuzla’da, boya fabrikasında çıkan yangında büyük patlamalar meydana geliyor. İtfaiye ekipleri Galabet metrelerce yükseğe çıkan alevlere müdahale etmekte zorlanıyor. Çevredeki bina ve fabrikalarda ise sirayet tehlikesi nedeniyle büyük panik yaşandı.

Tuzla’da yaklaşık 30 bin metrekare alana kurulu boya fabrikasında çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Yangına şu ana kadar 51 itfaiye aracı ile 180 itfaiye personeli müdahale etti. Yangının, fabrikanın depolama kısmında meydana gelen bir patlama ile başladığı ve bu patlamada 2 işçinin yaralandığı öğrenildi.

300 işçinin çalıştığı fabrikada tiner ve nitro depolarının bulunduğu, alevlerin de bu depolardaki patlamalar yüzünden büyüdüğü belirtildi. İtfaiye ekipleri, zaman zaman yaşanan büyük patlamalar ve alevlerin çevreye yayılması nedeniyle müdahalede zorlanıyor.

Yangının sirayet etme tehlikesine karşı çevredeki fabrikalar boşaltıldı. Yangın mahalline yakın binalarda ikamet eden vatandaşlar da alevlerin evlerine sıçramasından endişe duyuyor.
Kaynak: cha