Daha önce application ile belediye hizmetlerini tablet ve akıllı cep telefonları gibi mobil cihazlara taşıyan Tuzla Belediyesi şimdi de Türkiye'de ilk kez belediye başkanı için bir tablet dergi uygulaması yayınladı.

Teknolojinin günlük hayata girmesiyle alışkanlıklar tümden değişiyor. Dijitalleşmenin getirdiği yenilikler hayata farklılık katarken artık dergiler de bu teknolojik gelişmelerden nasibini aldı. Apple’ın öncülüğünde geliştirilen iPhone ve iPad gibi akıllı cihazlar ve Android işletim sistemli akıllı cihazların yaygınlaşması sonucunda kamu kurumları da dijital platformda yerlerini almaya başladı.

Daha önce application ile belediye hizmetlerini tablet ve akıllı cep telefonları gibi mobil cihazlara taşıyan Tuzla Belediyesi şimdi de Türkiye'de ilk kez belediye başkanı için bir tablet dergi uygulaması yayınladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın, AppStore'da yer alacak iPad Application'ı Türkiye'de bir ilk. Teknolojiye olan düşkünlüğüyle bilinen ve Türkiye'nin ilk bilgisayarlarından Sinclair 2x Spectrum 24 kb'dan itibaren tüm cihazları çıkar çıkmaz kullanmaya başlayan Dr. Şadi Yazıcı, başkan seçildikten sonra da belediye hizmetlerinde de bu yönde atılımlarıyla dikkat çekiyor. Başkan Yazıcı'nın iPad uygulamasında projeleri, hizmetleri, güncel haberler, fotoğraf galerisi ve video galerisi gibi bölümler yer alıyor.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, belediyecilik anlayışlarında teknolojiyi hep ön planda tutuklarını belirterek "Bir çok ilke imza attık. Daha önce Tuzla Belediyesi'ni dijital platforma taşımıştık. Ayrıca, 9 bin kaynak eserin yer aldığı Dijital Kütüphaneyi hizmete açtık. Vatandaşlarımız İPad'lerden dilediği kitabı, ikram ettiğimiz çay ve kahveyi yudumlayarak okuyor. Şimdi de bir belediye başkanı olarak uygulama yayınlayarak bir ilki gerçekleştirdik. Amacımız teknolojinin nimetlerinden halkımızı her alanda yararlandırmak. Bu alandaki tüm yenilikleri takip etmeye ve Tuzla halkının hizmetine sunmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Kaynak: cha