Muğla'nın Fethiye ilçesinde restoran işletmeciliği yapan bir kişi, gece geç saatlerde işyerini basan ve silah doğrultan zanlıların elinden, silahın tutukluk yapması sayesinde kurtuldu. Güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen olayda iki kez tutukluk yapan silah işyeri sahibinin hayatta kalmasını sağladı.

        Atatürk Caddesi üzerindeki Raşit Bayhan'a(40) ait kebapçı dükkanına bayramın ikinci günü gece 02.00 sularında soygun girişiminde bulunuldu. Eşi ve çocukları ile işyerini kapatan Bayhan, aracına bindiği sırada 3 kişi tarafından durduruldu. Ellerinde silah olan şahıslar, Bayhan ve eşinin cebinde bulunan 4 bin TL'yi aldı. Raşit Bayhan, eşinin, elinde silah olan saldırganı ittirmesi ile araçtan çıkarak koşmaya başladı. Bu sırada Bayhan'ın arkasından ateş eden şahsın silahı tutukluk yaptı. Silahın iki kez arka arkaya tutukluk yapması sayesinde Bayhan kendisini güçlükle işyerine attı. Zanlılar daha sonra rastgele ateş etti.

        İki kişi Bayhan'ın ailesini darp ederken, biri de kaçan Reşit Bayhan’ın peşine düştü. İşyeri sahibi eline geçirdiği sandalye ile silahlı bu kişiye direnmeye çalıştı. Saldırgan, silahı doğrultup tetiği çekti. Fakat iki kez tetiklemesine rağmen silah patlamadı. Bu duruma sinirlenen saldırgan silahın kabzası ile işyeri sahibine vurarak olay yerinden kaçtı.

        Fethiye Emniyet Müdürlüğü'ne sadece 20 metre mesafede meydana gelen olay sonrası olay yerine gelen polis ekipleri, 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istedi. İşyeri sahibi Reşit Bayhan ile eşi Meral Bayhan ambulans ile Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

        İşyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilen görüntüleri izleyen polis, 3 saldırganı bulmaya çalışıyor.
Kaynak: cha