Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “ABD’de Hz. Peygamberimiz'e (sas) hakaret içeren filmin gösterilmesi alçaklığın en aşağısıdır. Karikatür, içki festivalleri, Kur’an yakma girişimleri ve bu tür densiz filmlerin amacı provokatörlüktür.” dedi.

Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, yaptığı yazılı açıklamada, “ABD’de Hz. Peygamberimiz'e (sas) hakaret içeren filmin gösterilmesi alçaklığın en aşağısıdır. En uzak ülkenin bile çok yakınlaştığı, arada hiçbir engelin kalmadığı günümüzde son din olan yüce İslam dinine ve onun şanlı Peygamberi son Peygamber Hz. Muhammed’e (sas) herkes saygı göstermelidir. Özellikle kendilerini ileri, medeni, demokrasinin en üst noktasında gören ABD ve batılı ülkelerde yapılan bu edepsizlikleri kınıyoruz.” diye konuştu.

Karikatür, içki festivalleri, Kur’an yakma girişimleri ve bu tür filmlerin amacının provokatörlük olduğunu vurgulayan Ünal, “Amaçları Müslümanların kutsal değerleri ile alay etmektir. Ne yazık ki bu tip olaylarla yapılan edepsizlikler Batı’da bir alışkanlık haline geldi.” ifadesini kullandı.

“MÜSLÜMANLARI ŞİDDETE BAŞVURMADAN TEPKİ GÖSTERMEYE DAVET EDİYORUZ”

Ünal açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Özellikle demokrasi kahramanı gibi gözüken ABD yetkililerinin iki yüzlülüğünü görmekteyiz. Unutulmasın ki bu tür girişimler son din İslam’ın, son kitap Kur’an’ın ve son Peygamber Hz.Muhammed’in (sas) yüceliğine en küçük bir halel getiremez. Sadece bunu yapanların sapık düşüncelerine ve sözde demokrasi, özgürlük havarisi ülkelerin ve yöneticilerinin gerçek yüzlerini ortaya koymaktadır. Bu rezalete karşı tüm Müslümanları şiddete başvurmadan tepki göstermeye davet ediyoruz. ABD’de yaşanan bu film rezaleti sona erdirilmelidir. Hıristiyan dünyası bu ve benzeri alçakça girişimlere karşı olduklarını dile getirmelidir. İnsan hakları savunucusu olduğunu iddia eden batılılar, samimiyetlerini göstermek için yaşanan bu rezalete tepki göstermelidir.”
Kaynak: cha