Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığı (TOBB) Karaman’da Fen Lisesi yaptıracak. TOBB tarafından ilde yaptırılacak olan 16 derslikli, 200 öğrenci kapasiteli yurt binası, spor salonu, öğretmen lojmanından oluşan fen lisesi kompleksinin protokol imza töreni TOBB ile Karaman Valiliği arasında imzalandı.

TOBB binasında gerçekleştirilen protokol imza törenine Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Harun Karacan, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, Karaman Ticaret Borsası Başkanı Ekrem Baştuğ ve basın mensupları katıldı.

TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu imza töreninde yaptığı konuşmada “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak Karaman”a büyük bir Fen Lisesi Kompleksi yaptırıyoruz. Biliyorsunuz bu yıl, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 60. yıldönümünü kutluyoruz. Bu Fen Lisesi kompleksi de aslında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği”nin 60. yılı anısına yapılmış olacak. Ben huzurlarınızda Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ile Karaman Ticaret Borsası başkanlarına teşekkür ediyorum. Kendileri Deneme Bonusu hiçbir ücret almadan, kendi işleri için ayıracakları zamanı üyelerinin sorunları için ayırıyorlar, büyük özveri ve başarı ile çalışıyorlar. En büyük yatırım, en iyi yatırım insana yapıları yatırımdır. Her yatırımın riski vardır, her yatırımdan zarar edebilirsiniz ama insana yapılan yatırım, eğitime yapıları yatırım her zaman kazandırır. Topluma kazandırır, şehrine kazandırır, ülkesine kazandırır.” dedi.

Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan ise “Bir ülkenin kalkınmasında, gelişmesinde en önemli unsurlardan bir tanesi güçlü bir eğitim alt yapısıdır. Eğer sizin güçlü bir eğitim altyapınız yoksa güçlü bir özel sektörünüz olamaz, güçlü bir ticaret alanınız olamaz. Dolayısıyla bütün alt yapılarıyla birlikte Fen Lisesi kompleksini ilimize kazandıran TOBB’un bu anlamda eğitime sağladığı katkıda son derece anlamlıdır ve bunun oluşturulmasında emeği geçen TOBB Başkanına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Vali Kahraman da yaptığı konuşmasında “İlimize yapılacak olan fen lisesi ile birlikte hem ilimiz hem de ülkemiz büyük bir kazanç elde edecektir. Ecdadımızın bizlere bıraktığı bu topraklar ve mensubu olduğumuz medeniyet, sadece silahla, cephede kazanılan zaferlerle ulaşılan bir sonuç değildir. Atalarımızın tarih boyunca medeniyet sahnesindeki varlığının temelinde, eğitimi, kültürü ve sanatı hayatın merkezine koymuş olması cephedeki başarısından çok çok daha öndedir. Onlar kalemi kılıcın gerisine koymadılar. Onlar ilmi, kazandıkları zaferlerin gölgesinde bırakmadılar. Karaman’ın bugün kazandığı fen lisesi aziz milletimizin kuvvetine kuvvet, kudretine kudret katacaktır.” diye konuştu.
Kaynak: cha