Türk Hava Yolları (THY) ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) yeni personel için alım yaptıklarını duyurdu.

THY Genel Müdürlüğü, bünyesinde istihdam etmek üzere kadın ve erkek kabin memurları alımı için başvuru kriterlerini açıkladı. En az lise mezunu olma şartının yanı sıra adaylardan iyi derece İngilizce bilmeleri isteniyor. Giyecekleri THY üniforması altından vücutlarında görünür halde dövme, piercing bulunmaması, erkeklerin 1,70–1,90 santim kadınların 1,60–1,80 santim boy aralığında ve ideal kiloda olmaları da şartlar arasında.

        HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ ALACAK

        Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) ise taşra havaalanlarında görevlendirmek üzere 133 asistan ve stajyer hava trafik kontrolörü alacağını açıkladı. Üniversite fakülte mezunu, KPSS’den en az 70 ve 80 taban puan alma şartı aranan adayların, ICAO ANNEX’1 kriterlerine uygun 'Hava Trafik Kontrolörü olur' ibareli sağlık raporu sahibi olması öncelikle istendi. Başvurular 24 Ağustos ile 24 Eylül 2012 tarihleri arasında DHMİ Genel Müdürlüğü Personel ve İdari İşler Daire Başkanlığı’nda olacak şekilde şahsen ya da posta yoluyla yapılabilecek.
Kaynak: cha