Şırnak’ın Uludere ilçesinde dün akşam 5.3 büyüklüğünde meydana gelen depremde herhangi bir can veya mal kaybının olmadığı bildirildi. Uludere, Beytüşşebap ve Silopi ilçesinde vatandaşlar büyük bir panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Depremden faydalanmak isteyen örgüt mensupları ise askeri üs bölgeye saldırı düzenledi.

Beytüşşebap ilçesinde Kato Dağı’nda ilçenin güvenliğini sağlayan askeri üs bölgeye dün akşamki depremden sonra bölücü terör örgütü PKK’lılar uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Üs bölgede güvenliği sağlayan askerler örgüt mensuplarına anında karşılık verdi. Çatışma kısa bir süre devam etti. Teröristler daha sonra gecenin karanlığından faydalanarak bölgeden kaçtı. Örgüt mensuplarını etkisiz hale getirmek için güvenlik güçleri operasyon başlattı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, dün akşam saat 23.37'de merkez üssü Şırnak'ın Uludere ilçesi Ortabağ köyü olan 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem, başta Uludere olmak üzere Şırnak Bets10 merkez, Beytüşşebap, Silopi ilçeleri ile Siirt, Hakkari ve bazı ilçelerinde hissedildi.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, ilk bilgilere göre, depremde herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını söyledi. Uludere Kaymakamı Naif Yavuz da, bazı binalarda hafif çatlakların meydana geldiğini belirtti.
Kaynak: cha