İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonlar ve titiz çalışmalarla kanlı eylem planı yapan terör örgütüne büyük darbe vuruldu. İzmir'de terör olaylarında yüzde 76 düşüş meydana gelirken tutuklamalar ise yüzde 39 arttı. Bombalı eylem yapmak isteyen terör örgütü üyeleri, titiz çalışmalar ve operasyonlarla hain emellerine ulaşamadan yakalanıyor.

PKK, El Kaide, Hizbullah, MLKP, DHKP-C gibi çeşitli terör örgütlerine darbeyi, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri vurdu. Geçen yılın ilk yedi ayında düzenlenen 58 operasyonda 155 kişi gözaltına alınırken 46'sı tutuklandı. Bu sürede 53 terör olayı yaşandı. 2012 yılının aynı döneminde ise 13 olay yaşanırken 148 kişi Tipobet gözaltına alındı, 65'i tutuklandı. 2012 yılında olay sayısında büyük düşüş olurken gözaltı ve tutuklu sayısının arttığı gözlerden kaçmadı. Bu yılki çalışmalarda çok sayıda patlayıcı madde ve düzenek ele geçirildi. Geçen haziran ayında Gaziemir ilçesinde düzenlenen operasyonda Evka-7 Mahallesi'nde yakalanan terör örgütü PKK üyesi U.Ç.'nin sırt çantasında ve gösterdiği yerlerde, toprağa gömülü 22 kg. plastik patlayıcı ele geçirildi. Diğer operasyonlarda ise 5 elektrikli fünye, 2 sigara bomba düzeneği, 4 kalem bomba düzeneği, 11 el yapımı bomba düzeneği, 2 tabanca, 5 pompalı av tüfeği ve 33 fişek yakalandı.

Emniyet yetkilileri, İzmir'in huzur şehri olması için aralıksız sürdürdükleri çalışmalarla terör olaylarının önüne geçeceklerini belirtti.
Kaynak: cha