İzmir'de cep telefonundan aradığı kişilere kendini savcı ya da polis olarak tanıtıp dolandıran iki kişi, sivil Güven timleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Son zamanlarda ülke genelinde bazı kişiler, vatandaşları cep telefonuyla arayıp kendini emniyet mensubu veya savcı olarak tanıtarak, "Hesaplarınıza girilmiş, terör örgütüne yardım yapılıyor. Yakalama çalışmaları yapıyoruz. Hesaplara para yatırmanız durumunda şahısları yakalayacağız." diyerek dolandırıyor.

İzmir'de oturan Çetin T.'yi arayarak kendisini komiser olarak tanıtan bir kişi, telefon numarasının terör örgütünün eline geçtiğini söyleyerek, "Adınıza bankadan para çekilmeye çalışılıyor. Operasyon yapılacak. Yardımcı olmazsanız yardım ve yataklıktan hakkınızda işlem yapılacak." diyerek korkuttu. Telekonferans görüşmesi Jestbahis yaptığı kızının da onların yanında olduğuna inan Çetin T., 6 bin 960 lira parayı şüpheli F.Aktaş'ın hesabına yatırdı. Dolandırıldığını anlayan Çetin T., polise başvurdu. Güven timleri, paranın yatırıldığı banka şubesinin çevresinde önlem aldı. Şüpheli F.Aktaş ve M. Kutlu, parayı çektikten sonra yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Emniyet yetkilileri, son dönemlerde cep telefonu kontörü ya da banka hesaplarından para isteme yöntemiyle yapılan dolandırıcılıkların artmaya başladığına dikkat çekerek, vatandaşların tedbirli olmasını istedi.
Kaynak: cha