Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü onarılacak ve ihalesi yapılan tarihi camiler ile ilgili vatandaşı tabela ile bilgilendiriyor. Tarihi mekanların kaderine terk edilmediğine vurgu yapılan tabelalar süreç hakkında bilgilendirme görevi yapıyor.

Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı, vatandaşın tarihi yapılar konusunda duyarlı olduğunu dile getirdi. Sarı, “Biz de vatandaşı en baştan birinci kaynaktan bilgilendirmek istedik. Bu kapsamda tarihi camilerden yaklaşık 15’ine bilgilendirme levhaları astık. Buradaki amaç vatandaşın mahallesindeki tescilli kültür varlığının onarıma alınıp alınmadığı, projelendirilmesinin yapılıp yapılmadığı ve ne zaman onarılacağı gibi konularda vatandaşı bilgilendirmek.” dedi.
Vatandaşın mahallesindeki camilere asılan bilgilendirme levhalarından süreci öğrenme imkanı bulduğuna işaret eden Mürsel Sarı, buradaki asıl amacın tarihi cami ve mekanların kaderine terk edilmediğini vatandaşa göstermek olduğunu söyledi.

Bölgede tarihi mekanlara yönelik restorasyon ve onarım çalışmalarının devam ettiğine aktaran Sarı, “Diğer rutin çalışmalarımız da devam İllegal Bahis ediyor. Kent genelinde yaklaşık 15 eserin onarımı sürüyor. Umurbey Camii'nin de Ramazan ayından sonra restorasyonuna başlanacak.” dedi.

Yalova’da bulunan Rüstempaşa Camii'nin ihalesinin yapıldığını ve onarımına başlanacağına işaret eden Sarı, onarımı devam eden Zafranlık Camii'nin de yıl sonuna kadar bitmesinin hedeflendiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: cha