Kağıthane’de sabaha karşı girdiği evlerdeki uyuyan kadınları taciz ettiği öne sürülen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi. 12’si çocuk 21 kişiyi benzer yöntemlerle taciz eden zanlı E.Y.’nin (44), 2001 yılında da benzer suçla tutuklandığı ve Temmuz’da Denetimli Serbestlik Yasası ile serbest kaldığı anlaşıldı. Mağdurlardan 7’si tarafından teşhis edilen ve bir ay gibi kısa sürede 21 kadını mağdur eden E.Y., iyi hal sebebiyle cezaevinden izne çıktığı dönemlerde de tecavüz ve taciz olaylarına karışmış.

Kağıthane bölgesinde hırsızlık amacıyla girdiği evlerdeki uyuyan kadınları taciz ettiği, neşterle çamaşırlarını kestiği öne sürülen zanlının yakalanması amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı. Mağdur kadınların verdiği eşkal doğrultusunda yapılan incelemede zanlının, cinsel istismar suçundan 10 Pashagaming yıl cezaevinde yatan E.Y. olduğunu belirledi.

30 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunmasına karşılık Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanıp Temmuz 2012’de tahliye olan E.Y.'nin ailesiyle yaşadığı sorunlar sebebiyle sokaklarda yaşadığını belirleyen polis, şüpheliyi Gülbağ’da gözaltına alındı.

Mağdurların 7’si tarafından teşhis edilen E.Y.’nin, cezasının bir kısmını tamamlayanlara tanınan izin hakkından yararlanarak 2011 yılında cezaevinden çıktığı ve Y.Ç. isimli kadına tecavüz ettiği ortaya çıktı. Zanlı E.Y.’nin yine cezaevinden izinli çıktığı 2012 Nisan ve Haziran aylarında da 3 taciz olayına karıştığı belirlendi. Zanlı E.Y., Temmuz ayında tahliye olunca mağdurlarının da sayısı hızla artmaya başladı.

Kağıthane bölgesinde, birinci veya giriş kattaki evleri gündüz inceleyip takibe alan zanlının, 05:00-06:00 arasında bu evlere girdiği ve içeride uyumakta olan kadınları çocuk, yetişkin ayırt etmeden çamaşırlarını neşter ile kesip taciz ettiği öne sürülüyor.

Emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen E.Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp Metris Cezaevi’ne gönderildi.

Kaynak: cha