Suriye'nin Halep kentinde devam eden çatışmalarda ölen Türk vatandaşı Fahrettin Konuralp Mehmetoğlu ve Afganistan'da ölen Türk vatandaşları için Hacı Bayram Veli Camii’nde cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazının ardından Hacı Bayram Veli Camii önüne toplanan yaklaşık 200 kişilik bir grup, Suriye'nin Halep kentinde devam eden çatışmalarda ölen Türk vatandaşı Fahrettin Konuralp Mehmetoğlu ve Afganistan’da çatışmalarda öldürülen, El-Kaide ile bağlantısı olduğu ileri sürülen Baki Yiğit, Osman Karahan ve Metin Ekinci için cenaze namazı kıldı.

Cenaze namazının ardından yapılan açıklamada, ölen vatandaşların 'Ebu Cehillere karşı cihat ederken şehadet şerbetini içen nice Türkiyeli mücahitler' olduğu ifade edildi. Afganistan ve Suriye’de yapılan saldırılarda şehit olan Müslümanlar arasında çok sayıda Türkiyelinin bulunduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Ey Türkiye Müslümanları ve ey İslam ümmeti, bütün kâfirler harekete geçti. Fakat olayları hala seyirci olarak izlemekteyiz. Allah aşkına daha fazla ne olması gerekiyor. Bu ümmetin sivil toplum kuruluşları, dernekleri, vakıfları, âlimleri neredeler? Hep birlikte zulme karşı çıkmayacak mıyız? Şehit kardeşlerimiz bizler için ibret olmuyor mu?”

Fahrettin Konuralp Memeoğlu'nun, Halep'in El Cedide bölgesindeki çatışmada Suriye ordusu tarafından öldürüldüğü bildirilmişti. Suriye kaynakları, Memeoğlu'nun da aralarında bulunduğu 17 kişinin silahlı çatışmada ölü olarak ele geçirildiğini belirtmiş; olayı "Türkiyeli Müslümanlar Suriye’de bir şehit daha kazandı" diye veren bir yayın organı, Memeoğlu'nun bir çok çatışmaya girdiği bilgisini de aktarmıştı.

MAVİ MARMARA PROTESTOSUNDAN YARGILANIYORDU

Fahrettin Konuralp Memeoğlu, 24 Temmuz 2010 tarihinde Ankara Başkent Spor Salonu'nda oynanan İsrail – Sırbistan ulusal voleybol maçını protesto etmekten de yargılanıyordu. Spor Salonu önünde protesto gerçekleştiren grupta yer alan 19 kişinin 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu'nun 32/1 maddesi uyarınca cezalandırılmaları istenmişti.
Kaynak: cha