İstanbul Sultangazi’de sabah saatlerinde bir karakola meydana gelen saldırının ardından Eskişehir Emniyeti de harekete geçti. Kentin en işlek caddesinde bir alışveriş merkezinin önüne bırakılan paketlenmiş bir kutu polisi alarma geçirdi. Olay yerinin bir süre trafiğe ve tramvay ulaşımına açık kaldığı olayda, şüpheli paketin içi su dolu pet şişe içerisindeki fünye ile patlatılması dikkat çekti. Patlatılan şüpheli paketin boş bilgisayar kutusu olduğu ortaya çıktı.

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesi İki Eylül Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, alışveriş yapmak isteyen bir vatandaş, bir çöp bidonunun yanına konulan kutuyu fark etti. Durumu polise bildirmesinin ardından olay yerine gelen ekipler, paketin sıkı sıkıya bantlanmasını dikkate alarak bölgeyi güvenlik şeridine aldı. Ancak, şüpheli paketin olduğu caddenin tramvay yolu üzerinde olması nedeniyle şüpheli paketin iki metre yakınında tramvay seferleri bir süre devam etti. Bu sırada vatandaşların da olay yerinde gezinmeleri dikkat çekti.

Bomba imha uzmanının paketi incelemesinin ardından, pet şişenin içerisinde koyduğu fünye düzeneğini yerleştirdi. Çevrede önlem alınmasının arından şüpheli paket kontrollü olarak patlatıldı.

Çevredekilerin meraklı bakışları altında patlatılan paketin boş dizüstü bilgisayar kutusu olduğu ortaya çıktı. Bomba imha uzmanlarının paketi incelemesinin ardından caddede durum normale döndü.
Kaynak: cha