Sultangazi’de, maskeli şahıslar tarafından park içerisine bırakılan bantla sarılı koli ve su bidonu, polisi bomba alarmına geçirdi. Bomba imha ekipleri tarafından kontrollü şekilde patlatılan bidon boş çıkarken, koliden ise demir parçaları çıktı. Polis, paketleri bırakan şahısları yakalamak için çalışma başlattı.

Olay, Gazi Mahallesi girişindeki Sultangazi Parkı’nda saat 07.00 sıralarında meydana geldi. Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre maskeli 3 kişi, park içerisinde bulunan reklam panosuna yasa dışı afiş asmak istedi. Park görevlisinin müdahalesi üzerine şahıslar, koli bandıyla sarılı su bidonu ve koliyi direğin dibine bırakarak olay Vevobahis yerinden kaçtı.

Direğin dibindeki şüpheli paketleri gören vatandaşlar, durumu polisi bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, parkı emniyet şeridiyle kapattı. Güvenlik önlemi alan polis, olay yerine Bomba İmha ve İnceleme ekiplerini çağırdı. Olay yeri yakınındaki otobüs durağı boşaltıldı. Çalışmalar sırasında yakındaki yollar da trafiğe kapatıldı.

Kısa sürede adrese ulaşan bomba uzmanları, özel kıyafetlerini giyerek şüpheli bidon ve koliye fünye yerleştirdi. Polisi bomba alarmına geçiren koli ve bidon fünye ile kontrollü şekilde patlatıldı. Yapılan incelemede paketlerde patlayıcı olmadığı belirlendi. Bantlanmış haldeki bidon boş çıkarken, kolinin içinde demir parçaları bulunduğu görüldü.

Polis, bomba süsü verilmiş bidon ve koliyi olay yerine bırakan şahısları yakalamak için çalışma başlattı.





Kaynak: cha