Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği ve Hepimizmehmediz Güç Birliği Plartformu tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen 'Terörü Lanetliyoruz' adlı kitlesel basın açıklamasında teröre lanet okundu, idamın geri getirilmesi istendi.

        Bursa Atatürk Caddesi Orhangazi Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasında milletin sabrının taşma noktasına geldiği, ancak birlik beraberlik adına ödün verilmeyeceğine vurgu yapıldı.
'Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’, 'Hepimiz Mehmediz, PKK’ye yeteriz’ gibi sloganlarla teröre tepki gösteren STK’lar, terör konusunda silahlı önlemlerin yanında sosyal ve ekonomik tedbirlerin de alınmasını istedi.

        Din, diyanet, millet ve milliyet demeden zalimliğini her fırsatta gösteren bölücü terörün Ramazan ve bayram dinlemeden saldırılarına devam ettiğine dikkat çekildi. Son olarak Gaziantep’te meydana gelen bombalama olaylarında günahsız ve silahsız insanların da hedef alındığına işaret edilerek; milletin olanlardan dolayı ne dayanacak hali ne de sabredecek zamanı kaldığına işaret edildi.

        STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Vekili Hilmi Şanlı, “İnanıyoruz ki bu vahşi eylemleri gerçekleştiren caniler akıttıkları bu kanda boğulacaklardır. Acımızı anlatmaya kelimeler yetmiyor. Öfkemiz çığ gibi, ama devletimizin bekası, milletimizin birliği için gözyaşlarımızı içimize akıtıyor, acımızı içimize gömüyoruz. Dik duracağız, birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız, metanetimizi koruyacağız.” dedi.
Öncelikle terör başta olmak üzere, terörist ve destekçileri ile milletin yaşama hakkı gasp edilirken susanları lanetlediklerini bildiren Hilmi Şanlı, “Terör örgütü ve onun destekçisi olan dış ve iç odaklar iyi bilmeliler ki, ülkemizi bölmeye, bizi bize düşman etmeye kimsenin gücü yetmeyecek.” şeklinde konuştu.

        Terörle mücadele politikasının bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Hilmi Şanlı, teröristlerle kucaklaşan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını ve savaş, yakın savaş ve terör suçları ile ilgili idamın yeniden geri getirilmesini istedi.
Kaynak: cha