Hakkari’in Çukurca ilçesinde düzenlenen karakol saldırılarında 6 asker ve 2 köy korucusunun şehit olmasının ardından Mardin’deki sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri terör saldırısını kınadı.

Türkiye'nin kanayan yarası haline gelen terörün sona erdirilmesi amacıyla yapılan girişimleri baltalamak için böyle bir saldırının düzenlenmesinin, ülkenin huzurunu ve istikrarını bozmaya yönelik olduğuna dikkat çeken sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri, bu saldırının arkasındaki karanlık güçlerin ve bazı ülkelerin hain planlarının, milletin birlik ve beraberliği ile bozulacağını ifade etti.

Sahur vaktinde oruçlarını tutmak için niyet eden askerlere yapılan saldırının hiçbir dinde yeri olmadığını belirten Mardin'in kanaat önderlerinden Süleyman Çelik, son zamanlarda Suriye’nin desteği ile Türkiye’nin istikrarını bozmaya yönelik her türlü kirli oyunun yine sahneye konulduğuna dikkat çekti. Özellikle Ramazan ayında ibadetin yoğun olduğu bir zamanda terör örgütünün oruç tutan askerleri hedef alan saldırıları kınadığını belirten Çelik, "Ülkenin kanayan yarası haline gelen terörün sonlandırması için atılan adımları baltalamak için karanlık güçler yine ortaya çıktı. Yaşanan bu olay bizleri derinden üzdü. Bu olayı yapanları ve onlara destek verenleri kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum." dedi.

"TERÖR VE TERÖRİST GÖZÜ DÖNMÜŞ BİR LEŞ YİYİCİDEN FARKLI DEĞİLDİR"

Komünist sistem ve ideolojilerin en büyük stratejileri ve silahları terör olduğunu belirten Huzur Partisi Genel Başkanı Seyyid Emanullah Gündüz ise terörist eylemlerin insani bir yanı olmadığı gibi İslami bir dayanağının da söz konusu olmayacağını kaydetti. PKK'nın Marks, Engels, Lenin, Stalin gibi vahşi ve cani liderlerin ideolojisi ile hareket ettiği ve her fırsatta masum insanların canına kıydığına dikkat çeken Huzur Partisi Genel Başkanı Seyyid Emanullah Gündüz, ”Terör ile insani duygular asla yan yana gelemez. Terör ve terörist gözü dönmüş bir leş yiyiciden farklı değildir. Kürtler İslam dinini; barış, sevgi Onwin ve diyalog dinini silah zoru olmadan kabul eden sayılı halklardan biridir. Bugün Kürtlerin mertliğinin, cesaretinin ve insaniyetinin ne denli yüksek olduğunu bilmeyen ve buna hayran kalmayan hiç kimse yoktur. Ancak bu aziz, masum ve yıllardan beri mazlum olan halk, PKK ile sömürülmekte ve aldatılmaktadır. Her zerresine kadar insani ve İslami vasıflarla dolu olan bu millet terör ile anılmakta ve terörün kurbanı olmaktadır. Şunu bilmek gerekir ki gerçek bir Kürdün terörist eylemlere hak vermesi düşünülemez. Kürt kardeşlerimi bu teröre dur demeye davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

"BU SALDIRILAR İNSANLIĞA SIĞMAZ"

Mardin Merkezli Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi Derneği (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül, Türkiye’de ve özellikle bölgede huzurun sağlanması adına atılan adımları baltalamak için her zaman bu tür oyunlar tekrar tekrar sahneye oynandığına dikkat çekti. Akgül, "Son zamanlarda terör örgütünün artan saldırılarının arkasındaki güçlerin Türkiye’nin huzurunu ve istikrarını bozmaya yönelik olduğunu herkes bilmektedir. Suriye destekli terörün sahur sofrasında ibadetlerini yapan askerlere yapılan saldırının bana göre ne İslam dininde nede diğer dinlerde yeri olduğuna inanmıyorum. Bu tür saldırıları kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

"BARIŞA VE HALKI YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR"

Bölgenin önemli aşireti olan Kikan aşireti liderlerinden ve kanaat önderi HAS Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Timurağaoğlu ise bu saldırının özgürlüklere, demokrasiye, bölge halkına barışa yapıldığını söyledi. Timurağaoğlu, "Bölgede barışın tesisi için birlik ve beraberlik için önemli adımların atıldığı zamanda mübarek böyle bir saldırı yapılması kabul edilemez. Bu saldırı bütün Türk ve Kürt halkına yapılmıştır. Kan dökmekle bir yere varılmaz. Artık bunu herkes çok iyi anlamalıdır." şeklinde konuştu.


"KÜRDÜ,TÜRKÜ, ARABI VE YEZİDİSİ BUNA ASLA PİRİM VERMEZ"

Askere yapılan saldırının, aslında bölge halkına yapıldığını belirten Mardin İş Adamları Derneği Başkanı M. Ali Babaoğlu şunları söyledi: "Bölgede hep aynı senaryolar yine sahneye konuldu. Birileri düğmeye bastı. Onun uzantısı terör örgütü de verilen görevi yerine getirdi. Türkiye'de barışı ve kardeşliği bozmaya hakları yoktur. Bunu Kürdü, Türkü, Arabı, Süryanisi, Yezidisi çok iyi biliyor. Bu tür oyunlara asla gelinmeyecektir. Ve asla bunlara prim verilmeyecektir. Bu olay bölge halkını derinden üzdü."
Kaynak: cha