Diyarbakır’da eylem hazırlığında olduğu belirtilen terör örgütü PKK mensubu ile ona yardım ve yataklık eden bir kişi yakalandı. Teröristin üzerinde, el bombası ile sahte kimlik ve dikkat çekmemek için kullandığı makyaj malzemesi ele geçirildi.

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, uyuşturucu maddeye yönelik çalışma yapıldığı sırada, kırsal alanda faaliyet gösteren üst düzey örgüt mensuplarının talimat ve yönlendirmeleri doğrultusunda, şehir merkezinde emniyet güçlerine yönelik sansasyonel eylem yapmak üzere geldiği tespit edilen bir bayan bölücü örgüt mensubu ile söz konusu örgüt mensubuna yardım eden bir şahsın yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

        Açıklamada, teröristin üzerinde 2 adet F1 savunma tipi el bombası, bir adet sahte kimlik ve gerçekleştirilecek eylem öncesi keşif, barınma, giyim ve temel ihtiyaçlarını karşılamak ve eylem sonrasında kaçmak amacıyla yanında getirdiği 2 bin TL’nin ele geçirildiği belirtildi.

        Teröristin, gerçekleştirilecek eylem için keşif yaparken, dikkat çekmemek için lüks takılar taktığı ve makyaj yaptığı ortaya çıktı. Teröristin kırsal alanda silahlı faaliyet yürüten üst düzey örgüt mensuplarının talimatları doğrultusunda şehir merkezinde eylem hazırlığında olduğu tespit edildi.

        Öte yandan, Diyarbakır’da devriye görevi yapan polisi görüp kaçan bir şahsın takibi sonucu ele geçirilin bir poşetin içinde 2 adet el yapımı parça tesirli bomba, 2 adet gök bombası, 1 adet 16’lı dolu havai fişek ve rampası, 3 kutu torpil bulundu.



Kaynak: cha