İstanbul polisi, geçtiğimiz hafta Büyükçekmece'de düzenlediği sahte içki operasyonunun ardından, aynı çeteye yönelik ikinci bir operasyon daha düzenledi. Polis, soda üreten fabrika görünümündeki iş yerinde koliler dolusu sahte içki ele geçirdi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz hafta Büyükçekmece'de sahte içki üreten bir çeteyi yakalamıştı. Çalışma kapsamında 12 kişi gözaltına alınmıştı. Takibi sürdüren polis, aynı çetenin başka faaliyetlerinin de olduğunu tespit etti. Mahkemeden serbest kalan çete üyelerini takibe alan polis, soda üretimi yapan fabrika görünümündeki bir yerde sahte içki üretildiğini belirledi.

Fabrikadan kamyonların çıktığını gören polis, operasyon için düğmeye bastı. Söz konusu adrese giren polis, her birinde 12 şişe içkinin bulunduğu 100’e yakın koli ele geçirdi. Operasyonda çetenin firari üyelerinden E.G.’de yakalandı.

RUS TURİSTLERİN ÖLÜMÜNDEN SORUMLU BULUNDULAR

Bu arada, geçtiğimiz hafta Büyükçekmece'de yapılan sahte içki operasyonunda gözaltına alınan ve tutuklananlarla ilgili önemli bir karara varıldığı öğrenildi. Yapılan takip ve sorgular sonucu söz konusu kişilerin, geçtiğimiz yıl Bodrum'da 5 Rus turistin sahte içki sonucu ölümünden sorumlu tutukdukları ortaya çıktı.

Kaynak: cha