Sivas Emniyet Müdürlüğü tarafından, son 1 hafta içerisinde yapılan çalışmalarda kaçak sigara ve uyuşturucu ticareti yapan 13 kişi yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube fearbet.org Müdürlüğü Kaçakçılık büro amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalarda il merkezinde durdurulan bir kamyonda yapılan aramada 4 milyon 450 bin adet ‘makaron’ diye tabir edilen boş filtreli sigara kağıdı ile özel bölmelere gizlenmiş 37 bin 900 paket kaçak sigara ele geçirildi. Konuyla ilgili 1 kişi gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik büro amirliği ekiplerinin çalışmasında ise Zara ve Gemerek ilçelerinde bir 849 kök Hint keneviri ve 895,5 gram esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 2 kişi hakkında adli işlem yapıldı.

Açıklamada ''Hem insanlık suçu olan uyuşturucu suçlarına karşı hem de kaçak sigaraya karşı mücadelenin aynı kararlılıkla devam edeceği vurgulanarak, vatandaşların 155 polis imdat hattına arayarak suç ve suçlularla mücadelede yardımcı olmaları istendi.
Kaynak: cha