Sivas merkezde Ağustos ayı başında meydana gelen kuyumcu soygunu ile ilgili Emniyet Müdürlüğü geniş çaplı araştırma başlattı. Atatürk Caddesi boyunca uzanan üzeri kapalı Murdar Irmağı yatağından giren hırsız ya da hırsızların gerçekleştirdiği soygunda; hırsızların 7 metre uzunluğunda tünel kazdıkları ve tünelin çökmesini önlemek için demir ve kalaslarla tünelin duvarlarını destekledikleri belirlendi.

Emniyet Müdürlüğü Olay yeri inceleme ekiplerinin soygunla ilgili bir ipucu bulmak için başlattıkları çalışmalara, Sivas Belediyesi'nin Su ve Kanalizasyon ekipleriyle birlikte İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de destek veriyor. Kazı sonrasında elde edilen bilgiye göre hırsızların kanalizasyon hattından işyerine doğru tünel kazdıkları, hırsızların duvara denk gelmeleri üzerine 2 metre yukarıda bulunan kasanın yerini tahmin ederek bu tarafa yöneldikleri ve kendi girebildikleri kadar betonda delik açarak kasanın içine girdikleri ve soygunu gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Ekiplerin incelemesi sonrası tünelin demirden hasır döşenerek sağlamlaştırılacağı ve üzeri betonla örtülerek kapatılacağı kaydedildi.

DİĞER KUYUMCULARDA SOYULMAYA ÇALIŞILMIŞ!

Atatürk Caddesi'nde, daha önce aynı yöntemle yine başka bir kuyumcu dükkanına yönelik tünel kazıldığı fakat tünelin çökmesi sonucu soygun girişiminin akim kaldığı öğrenildi.

SOYGUN PROFESYONEL EKİBİN İŞİ

Sivas'ta Ağustos ayı başında yaşanan soygun girişiminde 15 kilogram altın çalınmıştı. Soygunu madencilik deneyimi olan bir ekibin gerçekleştirmiş olabileceği üzerinde duruluyor. Bu arada benzeri soygunların daha önce başka illerde de gerçekleştiği, Sivas'taki soygununda aynı ekibin işi olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: cha