Arakan’daki çaresiz Müslümanlar için bir yardım eli de Sivas’tan uzandı. Sivas Sultan Murat Koleji’nin başlattığı yardım kampanyasına okul öğrencileri yoğun bir ilgi gösterdi.

Müdür Yardımcısı İsa Kaymaz konuyla ilgili olarak okul binasında yaptığı açıklamada, Balkan Savaşları sırasında Arakanlı Müslümanların Osmanlı Devletine yardımda bulunduklarını belirterek, “Herkesin bildiği üzere Arakan’daki Müslümanlar bugünlerde ciddi bir cefaya uğramaktadır. Binlerce insan evsiz kalmıştır, binlerce insan acımasızca katledilmiştir. Bizde bu mübarek günlerde yanlarında olduğumuzu göstermek için yardım kampanyası düzenledik. Okulumuz öğrencileri, öğretmenleri ve velileri olarak Goldenbahis duyarlı olduğumuzu göstererek şu an iki gün içinde bin 500 TL yardım topladık. Bu yardımlarımız devam edecek, onların yanında olduğumuzu hep birlikte göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

Devam edecek olan bu yardımları ‘Kimse Yok Mu?’ derneği ile Arakan’a ulaştırmayı hedeflediklerini kaydeden Kaymaz, “Bu mübarek günlerde biliyorsunuz muazzam iftar sofralarında otururken bu insanları unutmamamız lazım. Buradaki kardeşlerimizin yiyecek yemekleri, içecek suları yok. Hatta can güvenlikleri yok. Binlerce insan komşu ülkelere sığınmış durumda. Bizim onlara uzatacağımız yardım eli, insanlık ve Müslümanlık görevidir. Tüm Sivas halkını Arakan’a yardıma davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Okul binasında başlatılan kampanya, yaz tatili dönemine denk gelmesi nedeniyle sadece okulda ek ders alan öğrencilerin katılabildiği belirtildi.
Kaynak: cha