Sivas İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, sorumluluk alanındaki işyerlerine ruhsat verilmesi için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Genel Sekreter Salih Ayhan, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde 131 adet kum ve taş ocağının denetlendiğini söyledi. Ayhan, 1 A grubu madenlerde saha dışında kaçak çalışan, sevk irsaliyesi kesmeden araç sevk eden ve gayri sıhhi müessese ruhsatı almadan işyeri çalıştıran işletmelere toplam 159 bin TL ceza kesildiğini dile getirdi.

Gayri Sıhhi Müesseselere işyeri açma ve çalışma ruhsatı vermek ve kanun kapsamındaki işyerlerini denetleme görevlerini yürüten Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, 2012 yılında çok sayıda işletmeye ruhsat verdi.

Çalışmalar kapsamında İl Özel İdaresi tarafından mücavir alan dışında yer alan 16 adet gayri sıhhi müessese, 50 adet maden ocağı, bir adet kahvehane, bir adet bakkal, 29 adet hammadde, 2 adet kum ocağı ve bir adet jeotermal kaynak ve doğal mineralli işletmeye ruhsat verildi. Özel İdare, kanunlar kapsamında gayri sıhhi müessese ruhsatları için de toplam 94 bin TL ruhsat parası aldı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde 131 adet kum ve taş ocağının denetlendiğini söyledi.

Denetimlerde kanunlara aykırı çalışan işletmelere cezai işlem uygulandığını söyleyen Ayhan, 1 A grubu madenlerde saha dışında kaçak çalışan, sevk irsaliyesi kesmeden araç sevk eden ve gayri sıhhi müessese ruhsatı almadan işyeri çalıştıran işletmelere toplam 159 bin TL ceza kesildiğini anlattı.

Genel Sekreter Salih Ayhan, “İdare olarak, mevcut işyeri bulunan ya da işyeri açmayı düşünen vatandaşların ticari faaliyetlerini daha rahat yürütmeleri ve kanuni olarak sıkıntı yaşamamaları için, işyeri açma ve çalışma ruhsatı almaları gerekmektedir. Bu konuda İdaremiz Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne başvurarak İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarını alabilirler.” şeklinde konuştu.
Kaynak: cha