Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Er Çetin Doğan'ın cenazesi, Sivas'ın Zara ilçesinde toprağa verildi.
        Şehit Er Çetin Doğan için ilk tören Zara Cemevi'nde düzenlendi. Burada kılınan cenaze namazı ve yapılan duaların ardından şehidin cenazesi omuzlarda askeri şehitliğe götürüldü. Yol boyunca 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', ‘Terör bizi yıldıramaz’, ‘Kahrolsun PKK’ şeklinde sloganlar atılırken tekbir de getirildi. Dev Türk bayrağı taşıyan gruplar PKK’ya lanet okudu. İlçede evlere Türk bayrakları asılırken, törene katılan vatandaşlar da gözyaşlarını tutamadı. İlçede binlerce vatandaş Sivas'ın 276. şehidini uğurlamak için yollara döküldü.

        Yaklaşık 2 kilometre mesafedeki şehitliğe omuzlarda taşınarak götürülen şehidin cenazesi, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin yakınları mezarı başında ağıtlar yaktı. Ailenin isteği üzerine şehidin yüzü son kez yakınlarına gösterildi. Bu sırada üzeri Türk bayrağı ile kapatıldı. Yakınlarının yüzünü görmesi sırasında mezarlıktan ağıtlar yükseldi.

        Okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından şehidin cenazesi toprağa verildi. Şehit babası Haydar Doğan ve törene katılanlar mezarın üzerine karanfil bıraktı.

        Törene Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, AK Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin, Ali Turan, CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, Garnizon ve 5. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Jandarma Alay Komutanı Ali Taş, ilçe belediye başkanları, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, şehit erin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaynak: cha