Şırnak Uludere’de yol güvenliği sağlamak için bölgeye giden aracın takla atması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Altan Ceyhan, memleketi Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Merkez Paşa Camii’nde öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, milletvekilleri Halil Ürün, Kemalettin Yılmaz, Ahmet Topbaş, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Afyonkarahisar Askeri Havalimanı’ndan alınan şehidin naşı ilkönce baba ocağına getirildi. Burada helallik istendikten sonra dualar eşliğinde tören alanına getirildi. Paşa Camii avlusunda saygı duruşu ve istiklal marşının ardından şehidin özgeçmişi okundu. Daha sonra İlçe Müftüsü Kamil Kırkız tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından dua okunarak helallik istendi. Askerler tarafından naaşın omuzlara alınmak istendiği sırada şehidin annesi Nurgül, babası Kemal Ceyhan ve eşi Hatice Ceyhan tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Daha sonra omuzlarda bir süre taşınan şehidin naaşı top arabasına konarak bir süre taşındı. Sonrasında top arabasından alınan şehit naşı halkının omuzlarında ilçe asri mezarlığına kadar götürüldü.

Altan Ceyhan, burada yapılan duaların ardından sevenlerinin gözyaşları içinde toprağa verildi.





Kaynak: cha