Şırnak’ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Osman Çelik, memleketi Antalya’da toprağa verildi.

Diyarbakır’dan askeri uçakla Antalya Askeri Havaalanı’na getirilen şehit Osman Çelik’in cenazesi buradan kara yoluyla Antalya’nın Finike ilçesine bağlı Yazır köyündeki baba evine götürüldü. Şehidin babası Mehmet Çelik, annesi Esma Çelik ve eşi Havana Çelik gözyaşları döktü. Eşinin tabutu başında baygınlık geçiren Havana Çelik, “Beni senden aldılar”, “Beni niye yalnız bıraktın”, “Beni ona götürün, o şu an beni ister” diye gözyaşı döktü.

Şehit Osman Çelik’in Türk bayrağına sarılı tabutu daha sonra Yazır köyü camiine getirildi. Burada Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katıldığı kalabalık tarafından cenaze namazı kılındı. Bakan Günay, aileye başsağlığı diledi. İkindi namazını takiben kılınan cenaze namazının ardından şehit Çelik’in omuzlardaki tabutu tekbirler eşliğinde köy içinde taşındı.

Bakan Günay, bandonun susmasını istedi. Bakan Günay, bu tavrının sebebi sorulduğunda, “Böyle bir şey kültürümüzde yok. Burası köy yeri. Köy halkı istediği şekilde, tekbirler eşliğinde cenazesini götürsün diye yaptım.” dedi. Bakan Günay, Şırnak’ta meydana gelen kazadan sonra köy halkının yaralı askerlerin yardımına koşmasının Türk-Kürt kaynaşmasının bir göstergesi olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze törenine Bakan Günay’ın yanı sıra AK Parti Antalya milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu, Hüseyin Samani ve Sadık Badak, CHP’li vekiller Arif Bulut ve Yıldıray Sapan, Antalya Vali Vekili Recep Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmak, askeri ve sivil erkan ile vatandaşlar katıldı. Şehit Osman Çelik’in cenazesi köy mezarlığında defnedildi.

        Öte yandan Osman Çelik’in Yazır köyünün ikinci şehidi olduğu öğrenildi. Yazır’ın ilk şehidinin 1984 yılında İzmir Gaziemir’de askerlik görevini yaparken bir gemi kazasında hayatını kaybeden Mehmet Özyurt olduğu belirtildi. Osman Çelik, Şırnak’ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan 9 askerden biriydi.
Kaynak: cha