İstanbul'da bulunan bir firmanın, sattıkları ürünler karşılığında Lübnan'daki başka bir firmadan alması gereken 40 bin euro bilgisayar korsanlarının kurbanı oldu. Şirketin hesap bilgilerinin bilişim korsanları tarafından ele geçirilmesiyle ortaya çıkan dolandırıcılık olayı, polisin zamanında müdahalesiyle sonuçlandırıldı. Zanlıların görüntüleri saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

Bilişim Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, bir şirketin elektronik posta hesabını, korsan yazılımlarla ele geçiren ve firmaya gönderilmesi gereken 40 bin euroyu kendi hesabına yönlendiren Nijerya uyruklu 2 kişi takibe alındı. Şüphelilerin daha önce paranın bir kısmını çektikleri banka şubesinin güvenlik kameraları ile zanlıları tespit eden polis, ikinci kez bankaya gelerek paranın geri kalanını çekmeye çalışan zanlıları yakaladı. Banka çıkışında gözaltına alınan iki zanlıdan O.J. A. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer şüpheli H.O. ise serbest bırakıldı.

Polisin, zanlıları yakalamak için bankadaki bütün güvenlik kamerası kayıtlarını izlediği ve buradaki görüntülerden zanlıları teşhis ettiği belirtildi.



Kaynak: cha