Hakkâri’nin Şemdinli ilçesindeki Geçimli Karakolu'na yapılan ve 8 güvenlik görevlisinin şehit olduğu terörist saldırı, Doğu ve Güneydoğu'daki karakolları yeniden gündeme taşıdı. Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadele kapsamında sınır illerine yapmayı planladığı 129 karakoldan sadece 37'sini bitirdi. 2012 yılında ise 92 karakol daha yapılması hedefleniyor. Bu karakollarda, teknolojinin bütün imkânları kullanılacak.

Bakanlığın, 2011 Yılı İnşaat Yatırım Programı'nda 304 yeni inşaat projesi yer alıyordu. 2010 yılından ise devam eden 62 inşaat projesi bulunuyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin iç güvenlik ve hudut karakol tesisi ihtiyacının karşılanması amacıyla Millî Savunma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık TOKİ Başkanlığı arasında imzalanan protokoller kapsamında Ağrı, Iğdır, Hakkâri, Hatay, Şırnak ve Van illerinde toplam 129 hudut birlik tesisi inşa edilmesi planlanıyor. Bunlardan 37'si tamamlanarak hizmete girdi.

45 tesisin inşa faaliyetleri, 47 tesisin ise proje ve ihale çalışmaları ise devam ediyor. Ayrıca, imzalanan protokoller kapsamında, 171 müstakil gözetleme kulesi ile bin 23 kilometre hudut yolu inşa edilmesi öngörülüyor. İmalatlar büyük oranda tamamlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askerî zırhlı araç ihtiyaçlarının tamamı, özel sektör sanayii kuruluşlarının üretimiyle karşılanıyor. Son olarak bir özel şirket tarafından üretilen mayına dayanıklı 'kirpi' araçları ile mayın tehdidine karşı yüksek bir koruma sağlanarak önemli bir aşama katedildi.

MİLLİ PİYADE TÜFEĞİNİN 1xbet SERİ ÜRETİMİNE BAŞLANACAK

Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve güvenlik güçlerinin her türlü silah, mühimmat, roket ve patlayıcı ihtiyaçlarını karşılıyor. Kurumun, önümüzdeki dönemdeki hedefi, kendi teknolojisini ve özgün ürünlerini üreten, dünya pazarında tanınan bir kuruluş olmak.

Bu çerçevede, askerin kullanımına tamamen millî bir silah vermek hedefi ile başlatılan Millî Piyade Tüfeği Projesi'nde, en ileri teknolojiler kullanılarak tasarım faaliyetleri tamamlandı. Geliştirilen prototip silahlar, her türlü çevre şartlarında yoğun bir test programına tabi tutuluyor. Bu yıl sonuna kadar millî piyade tüfeğinin seri üretimine başlanması planlanıyor.
Kaynak: cha