Siirt Valisi Ahmet Aydın, beraberinde 3’üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Feridun Yürekli, İl Müftüsü Faruk Arvas ile birlikte, Pervari ilçesinde aralarında arazi ve sınır anlaşmazlığı sebebiyle husumet bulunan, Belenoluk ve Düğüncüler köylülerini bir araya getirdi.

Pervari kültür merkezi çok amaçlı toplantı salonunda, Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, Belediye Başkanı İsmail Bilen ve bazı kanaat önderlerinin de hazır bulunduğu görüşmede, aralarında husumet bulunan Düğüncüler ve Belenoluk köyü sakinleriyle görüşen Vali Aydın, iki köy arasındaki gerginliğin ve söz konusu anlaşmazlığın bir an evvel sona erdirilmesini istedi.

Köylerin muhtar ve heyetlerini dinleyen Vali Aydın, arazi anlaşmazlığı konusunda yargının vereceği karara her iki tarafında saygılı olması gerektiğini kaydetti. Vali Aydın, bu husumet ortamının bir an evvel son bulmasını, karara birlik ve beraberlik içerisinde saygı duyulması gerektiğini ifade etti. Köy heyeti de Vali Aydın'a mahkemenin kararına bağlı kalacakları sözünü verdi.

Pervari Kaymakamlığı ve bazı kamu kurumlarını da ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Aydın, daha sonra ilçeden ayrıldı.
Kaynak: cha