Çankırı'nın Kurşunlu ilçesinde ev eşyaları taşıyan TIR'da yapılan aramada 30 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. TIR'daki eşyaların arasında kamuflaj olarak bulunan otomobil ise polis ekiplerini bile şaşırttı.

Kurşunlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, D 100 karayolu üzerinde yaptıkları kontrol sırasında bir TIR'ı durdurdu. Dorse kısmında inceleme yapan ekipler, sürücünün ev eşyası taşıdığını söylemesine rağmen TIR'da arama yaptı. TIR'da yapılan detaylı aramada, ev eşyaları ile yatak, baza ve dolapların arasına gizlenmiş halde yaklaşık 30 bin adet gümrük kaçağı sigara bulundu. Ev eşyası taşıma süsü verilen TIR'ın içine yerleştirilen bir otomobil ise polis ekiplerinde büyük şaşkınlığa neden oldu. Ekipler, kaçakçıların sürekli yöntem değiştirdiklerini belirterek ilk defa kaçakçılığın kamuflajı için TIR içinde otomobil taşındığını gördüklerini belirtti.

Kaçak sigaraların bulunduğu TIR, ekipler tarafından Kurşunlu İlçe Emniyet Müdürlüğü garajına çekildi. Gözaltına alınan sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
Kaynak: cha