Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Zorgeçit Köyü kırsalında başlatılan ve 2 askerin şehit olduğu, 25 teröristin etkisiz hale getirildiği çatışma bölgesine kobra tipi helikopterler sevk edildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Zorgeçit Köyü kırsalında iki gün önce başlatılan operasyon bugün de devam etti. Gece saatlerinde ise operasyon bölgesinde yoğun çatışma çıktı. Çatışmada 2 asker şehit olurken, 25 terörist de etkisiz hale getirildi. Çatışmanın yoğun olarak yaşandığı Bağlar ve Zorgeçit köyleri arasında akşam saatlerinde Hakkari Dağ ve Komanda Tugay Komutanlığı'nda halkan kobra tipi helikopterler çatışmanın yaşandığı bölgeye gittiği öğrenildi.

Operasyonların devam ettiği Şemdinli ile Derecik beldesi arasında bugün de çatışmalar gün boyu devam etti. Gece saatlerinde ise sıcak çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 25'in üzerinde terörist etkisiz hale getirilirken 2 asker de şehit oldu. Operasyon bölgesine Hakkari Dağ ve Komanda Tugay Komutanlığı'ndan kalkan kobra tipi helikopterler çatışma bölgesine gittiği öğrenildi.

Bölgede operasyonlar devam ediyor.
Kaynak: cha