Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Şehitlere karşı borcumuzu bu vatanın altında ve üstünde ne varsa hepsine kıskançlıkla sahip çıkarak ödeyebiliriz.” dedi.

Bakan Ertuğrul Günay, Manisa’nın Akhisar ilçesinde, Akhisar Müzesi'nin açılış törenine katıldı. Günay, burada yaptığı konuşmada, bir binayı yenileyerek Akhisar ilçesi ve çevresi için güzel bir müzeye dönüştürdüklerini söyledi.

Kültür varlıklarının vatanın birlik, beraberliği ve zenginliği adına önemli olduğunu söyleyen Günay, “Madem ki, çocuklarımız bu vatanın dirliği için, bu vatanın zenginliği için, bu vatanın bütünlüğü için bayraklara sarılıp, analarının babalarının yuvalarına dönmekte hiçbir tereddüt göstermiyor, o zaman onlara karşı, o şehitlere karşı borcumuz bu vatanın altında ve üstünde ne varsa hepsine kıskançlıkla sahip çıkmaktır, bu vatanın bir tek taşını ziyan etmemektir. O şehitlerimize karşı borcumuzu belki ancak böyle ödeyebiliriz. Bu vatanın toprağına, taşına, havasına, kuşuna, her şeyine sahip çıkarak onlara verdiğimiz değeri gösterebiliriz.” dedi.

Türkiye'de yürütülen kazılar sayesinde çok önemli buluntuların ortaya çıkmaya başladığını dile getiren Günay, AK Parti'nin kuruluş yıl dönümü olan 14 Ağustos tarihinde çok önemli bir müjde vereceklerini açıkladı. Günay, “O gün Ultrabet çok sevineceğimiz bir müjdemiz var. Onu o gün sizinle paylaşacağız. Yeni bir gayretimizin karşılığını aldık. Bütün bunlar vatanımızda insanımız birlik içinde, dirlik içinde yaşasın, milletimiz esenlik içinde barış içinde olsun diye.” şeklinde konuştu.

İnsanları ayırmadan çalıştıklarını değinen Günay, “İnsanlarımız hangi coğrafyada doğmuş olurlarsa olsunlar, hangi etnik kimliğe, hangi inanca mensup olurlarsa olsunlar Türkiye Cumhuriyeti yurttaşının dünyanın her yerinde başı dik olsun ve içeride özgür ve eşit olsun. Bunun için uğraşıyoruz. Bunun karşısında uğraşanları bu mübarek günde söylüyorum, bu milletin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya çalışanları Allah 'Kahhar' sıfatıyla kahreylesin. Milletimizin bütünlüğünü sağlamaya çalışanları da Allah iyi işlerinde, doğru işlerinde, güzel işlerinde muvaffak etsin.” dedi.

Türkiye'nin her yerinde çalışmalar yürüttüklerini, bugün de Ayasuluk ve Kuşadası Efes Kongre Merkezi'ni incelediğini aktaran Günay, Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nin açılışını 29 Ekim 2012'de dünyaya armağan edeceklerini söyledi.

Türkiye'nin değişik bölgelerinde kültür altyapısını geliştirdiklerini dile getiren Ertuğrul Günay, “Geride bıraktığımız yıllarda yenileme olarak 25 müzeyi bitirdik, geçen yıl ve önceki yıl 9 yeni müze açtık. 12 yeni müzenin inşaatını yapıyoruz, 17 müzenin de projesini yapıyoruz. Türkiye'yi bir müzeler şantiyesi haline getirmeye çalışıyoruz. Çünkü Türkiye'nin yer altında ve yer üstünde son derece büyük servetleri var. Geçmiş yıllarda ne yazık ki yeteri kadar dikkatli, yeteri kadar duyarlı davranmadığımız için çok sayıda eser ne yazık ki dünyanın değişik yerlerine gitmiş. Biz bunların içinde bir belgeye dayanmayan eserleri ülkemize geri getirmeye çalışıyoruz. Bunları yaparken de kendi topraklarımızın altında ne varsa onları daha dikkatli, daha düzenli, daha gayretli şekilde gün yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz.” dedi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü de 16 Mayıs 2006 yılında Bakanlığına devredilen Akhisar Ali Şefik Bey Ortaokulu'nun 1 milyon 537 bin 897 lira harcanarak Akhisar Müzesi'ne dönüştürüldüğünü söyledi. Müzenin 2 bin 972 metrekare alanda kurulu olduğunu ve bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu dile getiren Süslü, ''Müzede Akhisar ve yöresi tarihçesi, Tepe Mezarlığı Ören Yeri (Thyateria), yöreye ilişkin kazı ve yüzey araştırma örnekleri, arkeolojik eserler, yöre etnografyasına ilişkin bilgi, belge, çizim ve fotoğraflar yer alıyor. Müzede toplam bin 51 adet eser yer alıyor.'' diye konuştu.

Günay ve beraberindekiler kurdele keserek müzenin açılışını gerçekleştirdi. Günay, açılıştan sonra müzeyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Açılaşa Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, mülki amirler, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Kaynak: cha