Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, teröristlerle sağlanan sıcak temas sonucu yaşanan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ersan Sancı (26), memleketi Samsun’un Ladik ilçesinde toprağa verildi. Cenaze törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a, şehit annesi Gülcan Sancı (44), “Çapulcuları bitirin oğlum.” diye seslendi.

        Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar ve Zorgeçit kırsalında güvenlik güçlerinin gün boyu yürüttüğü operasyonda, bir grup PKK'lı terörist ile akşam saatlerinde sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Ersan Sancı’nın naaşı, askeri uçakla Çarşamba Havaalanı’na indirildi. 6 aylık uzman onbaşı Sancı’nın cenazesi, daha sonra Ladik ilçesi Akpınar Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Ağıtların yükseldiği baba evinde cenaze, araçtan indirilmeden dua edilip hellallik alındı. Ardından cenaze, töreni için Avcı Sultan Mehmet Merkez Camii'ne getirildi.

        Törene; Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, Mustafa Demir, Tülay Bakır, Ahmet Yeni, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Bafra Kaymakamı Kadir Perçi, Bafra Belediye Başkanı Mehmet Karahan, çok sayıda asker ile vatandaşlar katıldı. Cenaze töreninde vatandaşlar, terör örgütüne lanet yağdırdı.

        Şehidin babası Metin Sancı (53), oğlunun tabutunun başına gelip dua ederek, fotoğrafını öptü. Ayakta güçlükle duran 4 çocuk annesi Gülcan Sancı ise acısını ağıtlar yakarak hafifletmeye çalıştı.

        Acılı aileye başsağlığı dileyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, anne Gülcan Sancı’nın elini öperek, başsağlığı diledi. Anne Sancı ise Bakan Kılıç’a sarılarak, çapulcuları bitirmelerini istedi. Acılı anne, “Şemdinli’de bütün kelleleri aldık diyordun oğlum. Demek ki bitmemiş yavrum. Hevesinle gittin yavrum. Kim bilir kimleri kurtardın, kaç tane kelle aldın yavrum. Onlar namert. Ölüleri bile çapulcu, yerlerde sürünüyor. 3 tane daha yetiştiriyorum. Türkiye’ye asla bir şey yapamazlar. Geride kalanlara ve askerimize Allah güç kuvvet versin.“ ifadelerini kullandı.

        Törende konuşan Jandarma Binbaşı Serdar Hızır, Türk milletinin varlığını, birlik ve bütünlüğü Ersan Sancı gibi yiğitlere borçlu olduğunu belirterek, tek tesellilerinin ise şehit anne ve babası olduğunu kaydetti. Binbaşı Hızır, terörle mücadeleye karalılıkla devam edeceklerini sözlerine ekledi.

        Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ersan Sancı’nın cenaze namazını Samsun Müftü Yard. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk kıldırdı. Duaların edilmesinden sonra askeri törenle Şehit Piyade Uzman Onbaşı Sancı, Hacı Ali Pınar Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.


Kaynak: cha