Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü üyeleriyle girilen çatışmada ağır yaralanan ve hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ferhat Kaplangiray (24) Kayseri'de gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit için Kayseri'nin Yahyalı ilçesine bağlı Burhaniye köyünde cenaze töreni düzenlendi. 15 gün önce memleketinde yıllık izninin bir bölümünü kullanan şehidin, annesine ev sözü verdiği ortaya çıktı.

        Şemdinli'deki 3. Dağ ve Komando Tabur Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş Ferhat Kaplangiray, Geniştepe bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile girilen silahlı çatışmada ağır yaralandı. Kaplangiray, kaldırıldığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün gece saatlerinde şehit oldu.

        Şehidin Yahyalı ilçesine bağlı Burhaniye köyündeki baba ocağı bayraklarla donatıldı. Gözyaşlarına boğulan baba Cezmi (72) ve anne Ayşe Kaplangiray fenalaştı. 2008 yılında vatani görevini yapan şehidin, daha sonra uzman çavuşluk sınavına girdiği ve kazandığı öğrenildi. Okulu bitiren şehidin ilk görev yeri ise Hakkari'nin Şemdinli ilçesi oldu. Ağabey Emrah Kaplangiray, kardeşinin terör örgütü üyeleriyle aslanlar gibi çatıştığını ve mücadele ettiğini söyledi. Şehit ağabeyi, kardeşiyle yakın zamanda konuşamadığı içinde üzgün olduğunu aktardı.

        15 gün önce izinli olarak memleketine gelen şehit Ferhat Kaplangiray, izin süresini ailesiyle köyde geçirdi. Şehidin, annesi Ayşe Kaplangiray’a Adana ya da Kayseri merkezden ev almak için söz verdiği öğrenildi. Sözleşmesi bittiğinde görevden ayrılacağını ve kendisine iş kuracağını ailesine ileten Kaplangiray’ın en büyük arzusunun anne ve babasını rahat yaşatmak olduğu ve bunu defalarca söylediği kaydedildi.

        Şehit için köy camiinde cenaze töreni düzenlendi. Törene, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Vali Yardımcısı Davut Haner, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, İl Jandarma Komutanı Albay Kenan Topçu, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

        Cenaze namazı kılınan şehidin tabutu daha sonra omuzlarda köy mezarlığına taşındı. Şehidin cenazesi buradaki askeri törenin ardından dualarla toprağa verildi. Şehidin naaşının üzerindeki bayrak ise Vali Yardımcısı Davut Haner tarafından
ağabeyi Emrah Kaplangiray’a teslim edildi. Emrah Kaplangiray, bayrağı teslim alırken gözyaşları içinde “Vatan sağ olsun.” dedi.

        Aynı çatışmada, Samsun Ladik nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Ersan Sancı (23) ile Mersin Anamur nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Hakan Balta (23) da şehit olmuştu.

Kaynak: cha