Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucu şehit düşen Uzman Jandarma Çavuş Ahmet Kurak'ın cenazesi memleketi Malatya'da toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Kurak için Malatya Şehir Mezarlığı Camii’nde öğle namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı beklenirken şehidin annesi Meryem Kurak, ablası Zeynep Kurak ve küçük kardeşi Rukiye Kurak cenazeye sarılarak gözyaşları döktü. Cenaze namazına Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 2. Ordu komutanı Orgeneral Servet Yörük, Vali Ulvi Saran, AK Parti Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Öznur Çalık ve Cemal Akın, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kurum müdürleri, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül’ün kıldırdığı cenaze namazı sonrası şehidin tabutu törende bulunanlar tarafından selamlanarak top arabasına konuldu. Bir süre top arabasında taşınan şehit cenazesi ardından omuzlara alınarak mezarlığa götürüldü.

Gaziantep'teki programını yarıda keserek Güvenilir Bahis Siteleri Malatya'ya giden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, şehidin babası Mustafa Kurak'a başsağlığı diledi. Bakan Yılmaz, defin işlemi sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, birilerinin topluma kavga, kan, gözyaşı ve çatışma getirdiğini söyledi. Türkiye’nin ilerlemesini engellemeye çalıştıklarını anlatan Bakan Yılmaz, “Ama biz bunlara bakmadan sabırla kararlılıkla terörle mücadele ederken, bir taraftan da ülkenin refahının artması için devam ediyoruz, edeceğiz. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Kurak ailesinin 5 çocuğundan ikinci çocuğu olan Ahmet Kurak, yaklaşık 1.5 yıldır Hakkari'de görev yapıyordu. Daha önce Tunceli’ye görev için giden Şehit Uzman Çavuş’un burada çığ altından kurtarıldığı belirtildi.
Kaynak: cha