Sultangazi'deki Gazi Polis Merkezi’ne yönelik canlı bomba saldırısında şehit olan Polis Memuru Bülent Özkan’ın durumu fark ederek patlamadan hemen önce silahını çekip ateş ettiği belirtildi. Şehit Özkan’ın meslekteki başarılarından dolayı Asayiş Şube Müdürlüğü personeline seçildiği ve kısa bir süre sonra göreve başlayacağı öğrenildi.

Bombalı saldırının ardından başlatılan soruşturmada olay anının detayları ortaya çıkmaya başladı. Boynunda asılı çanta ve elindeki evraklarla karakolun girişinde bulunan silahlı nöbetçinin yanına yaklaşan canlı bomba, “Karakoldan haber verdiler. Bana ait bir evrak varmış. Alıp çıkacağım.” diyerek binaya girmiş.

Bu konuşmanın ardından canlı bomba, X-Ray cihazının bulunduğu kapı bölümüne doğru yöneldi. Kapıda nöbet tutan polis memurunun ifadesine göre zanlının içeri girmesinin hemen ardından içerden iki el silah sesi geldi. Nöbetçi silahını doğrultarak içeri doğru yöneldiği sırada büyük bir patlama meydana geldi. Silahını çekerek canlı bombaya ateş ettiği belirtilen Bülent Özkan, olay yerinde hayatını kaybetti.

ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NE SEÇİLMİŞ

Polis memuru Bülent Özkan’ın başarılı çalışmalarından dolayı Asayiş Şube Müdürlüğüne tayin edilmek üzere olduğu ortaya çıktı. Asayiş Şube Müdürlüğü kadrosuna seçilen Özkan’ın yeni görev yerinde çalışmaya başlamak için işlemlerinin tamamlanmasını beklediği öğrenildi.
Kaynak: cha