Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, 6 asker ve 2 korucunun teröristlerce şehit edilmesi üzerine Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Ramazan eğlence programlarını iptal etti.

Büyükşehir Belediyesi, Sultanbet Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bölücü terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen operasyonlar ve bu operasyonlarda şehit düşen Mehmetçiklerden dolayı ‘Geleneksel Ramazan Şenlikleri’ne son verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in talimatıyla Ramazan ayı sonuna kadar yapılması planlanan halk konserleri ve organizasyonların tamamı iptal edildi. Başkan Ahmet Küçükler, Çukurca'daki saldırıyı ise telin etti.

Başkan Küçükler, ülkenin milli birlik ve beraberliğine gözünü dikmiş olan bölücü terör örgütü PKK’nın hain saldırılarına devam ettiğini söyledi. Terör örgütünün, geçtiğimiz yıl Ramazan ayında da haince saldırılar gerçekleştirdiğini ve onlarca ocağa ateş düşürdüğünü hatırlatan Küçükler, “Hainler, maalesef bu Ramazan ayında da yüreğimize ateş düşürdüler. Şemdinli’de son günlerde yaşanan gelişmeler ve ardından dün de Çukurca’daki karakollarımıza yapılan saldırılar hepimizin malumudur. Bu melun saldırıların, bütün müminlerin rahmet yağmurlarında ıslanmak için birbirleriyle yarıştıkları mübarek bir zaman dilimine denk getirilmiş olması, eli kanlı hainlerin gerçek yüzlerini ve asıl kimliklerini de ortaya koymaktadır. Birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi hedef alan ve ülkenin bölünmez bütünlüğüne kasteden terör örgütü, hain saldırılarının hesabını vereceği güne giderek yaklaşmaktadır.” diye ifade etti.

Şemdinli ve Çukurca’da şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet dileyen Küçükler, şöyle devam etti: “Milletimizin ve ordumuzun başı sağ olsun. Çukurca’da şehit düşen Mehmetçiklerimizin yakınlarına da Allah sabırlar versin. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak şehitlerimizin hatıralarına duyduğumuz saygı dolayısıyla Ramazan ayı şenliklerimizi iptal ettik. Havuzbaşı Meydanı’nda bundan böyle ilahi, gazel ve kaside ezgileri dahi olsa herhangi bir müzik programı, konser ya da organizasyon yapılmayacak.”


Kaynak: cha