Antalya’da müdahale ettiği olay sırasında Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan'ı şehit eden sanığın yargılanmasına devam edildi.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruşmaya sanık Celal Gökçe ile müşteki ve sanık avukatları ve Uğur Gökan’ın meslektaşları katıldı. Duruşma olayın meydana geldiği akaryakıt istasyonun sahibinin dinlenmesiyle başlandı. İstasyon sahibinin şahitliğinin ardından söz alan sanık Celal Gökçe, Gökcan'ı daha önceden tanımadığını söyledi. Böyle bir olay yaşanmasından dolay üzgün olduğunu iddia eden sanık Gökçe, Müdür Gökcan’ın ailesine Allah’tan rahmet ve başsağlığı diledi. Gökcan ile herhangi bir husumetinin bulunmadığını söyleyen Gökçe, olay sırasında müdürü rehin almak gibi bir niyetinin olmadığını ifade etti.

Cumhuriyet Savcısı'nın iddianamesinde belirttiği gasp suçunu işlediğinin doğru olmadığını savunan Gökçe, “Bu durumu kendime yediremiyorum. Polislere zorluk yapmadım. Ben de polis kardeşiyim böyle bir şey yapamam. Benzin almak için gelmiştim. Cüzdanım yoktu borç istedim. Yanımda sadece dolarlar vardı. Benzinin dolduğunu sanıp otomobilimi hareket ettirdim. Otomobilimle kaçmayacaktım sadece bir kenara çekecektim. Polisi öldürme niyetim yoktu.” diye kendisini savundu.

Sanık ve müşteki avukatlarının söz almasının ardından mahkeme başkanı duruşmayı savcının esas hakkındaki mütalaasını vermesi için 7 Kasım tarihine erteledi.
Kaynak: cha