İzmir Şehit Aileleri Dernek Başkanı Yavuz Alphan, terör örgütü liderleriyle yurtdışında görüşen MİT'in, terör saldırılarını önleme konusunda istihbari noktada yetersiz kalmasınıda eleştirdi.

Son dönemlerde artan terör saldırıları üzerine yazılı bir açıklama yapan Şehit Aileleri Dernek Başkanı Yavuz Alphan, Gaziantep'deki cenaze töreninde devletin her kademesinin birlik mesajı vermesinin son derece olumlu bir gelişme olduğuna dikkat çekti. Başkanı Alphan, " Bunca saldırı MİT tarafından önceden belirlenemezken, teröristlerin başı ile yurt dışında otel odalarında MİT görevlilerinin kahve içmesine ve bazı sözde milletvekillerinin teröristlerle ülkemiz topraklarında kucaklaşmasına seyirci kalınmasına anlam veremiyoruz. Terörün sonlanması için daha radikal tedbirlerin alınması ve tüm siyasi partilerin işbirliği yaparak Gaziantep'te verilen birlik ve beraberlik ruhunun devam etmesini, ülke genelinde yaygınlaştırılmasını istiyoruz. " dedi.

"KANI YERDE KALMAYACAK" SÖYLEMİNİ DUYMAK İSTEMİYORUZ

Terör örgütünün, 'alay edercesine' saldırılarda bulunmasına tepki gösteren İzmir Şehit Aileleri Dernek Başkanı Yavuz Alphan, "Millet olarak birbirimizle değil, hep birlikte terörle uğraşalım. Milletimizle alay etmeye kalkan terör örgütü ile demokratik mücadele olamaz. Terör kurbanı evlatlarımızın “kanı yerde kalmayacak” söylemleri artık inandırıcı olmuyor. 'Haddini bilmeyen teröristlere haddini bildirecek kararlılık' var olmadıkça, teröristler yeni eylemlerle coşmaya devam edecektir. Tek umudumuz siyasi kararlılıkla teröre, teröristin anlayacağı lisanla cevap verilmesidir. Terör örgütü millet olarak aklımızla alay etmeye çalışıyor." şeklinde konuştu.

Katillerin anlayacağı dilden konuşulmasını isteyen Alphan, "Katilden mertlik, teröristten şevkat ve barış beklenemez. Teröriste haddi bildirilmelidir. 'Kalleşçe' vatan evlatlarının katledilmesine demokrasi diyeceksek bu demokrasi teröre ve teröriste tolerans, şehit ailelerine acı verecekse; Vatana evlatlarını feda etmiş aileler olarak böyle demokrasi istemiyoruz. Bizim istediğimiz demokrasi barışın, insanlığın, insani değerlerin hakim olduğu şehitlerin ve ailelerinin en az teröristler kadar eşit haklara sahip olduğu bir Türkiye içindir. Terör size ulaşmadan biz şehit ailelerinin içindeki yangının farkedilmesi dileğiyle." diye konuştu.


Terörün kısa sürede sona ermesi için bir takım istek ve önerilerde bulunan Alphan, bu kapsamda milletvekilleri ve TSK mensuplarının, başta general ve amirallerin çocuklarının ve birinci derece yakınlarının terör bölgesinde askerlik yapmasını, teröristlerle kucaklaşan miletvekilleri hakkında da meclis iç tüzüğünün çalıştırılarak soruşturma ve cezai işlem başlatılmasını istedi.
Kaynak: cha