Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Şebinkarahisar'daki tarihi mekanların kayıt altına alınarak restorasyon ve onarımının yapılacağını söyledi. Şahin, Şebinkarahisar'da inanç turizminin yakın zamanda gelişeceğine inandığını söyledi

Vali Dursun Ali Şahin, 4 günlük ilçe gezisinin ilkine Şebinkarahisar'dan başladı. Şehrin girişinde Kaymakam Avni Oral, Belediye Başkanı Şahin Yılancı ve Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Metin Usame Yılmaz tarafından karşılandı. Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda daire amirleri ile birlikte toplantı yapan Vali Dursun Ali Şahin, daha sonra bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Vali Şahin daha sonra sırasıyla; İmam-Hatip Lisesi ve İmam-Hatip Ortaokulu olarak düşünülen eski Komando Bölük Komutanlığı binası, tarihi Fatih Camii, tarihi Taşhanlar, Avutmuş Mahallesi'ndeki Behramşah Camii, yeni devlet hastanesi binası, Orman İşletme Müdürlüğü seraları ve sosyal tesisleri, pestil ve köme üretimi yapan Tiryakioğulları Üretim Tesisleri, Giresun Valiliği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından desteklenen özel bir şahsa ait yarı bodur kapama elma bahçesi ile ceviz, kızılçam ve akasya fidanları yetiştirilen Şebinkarahisar Orman Fidanlığı ve Meryem Ana Manastırı'nı gezdi.

Yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti de ifade eden Vali Şahin, Meryem Ana Manastırı'na herkesin yürüyerek çıkamayacağını belirterek şöyle konuştu. "Golf veya ATV araçları ile buraya ulaşım sağlanabilir. Çalışmalar tamamlandığında Şebinkarahisar farklılaşacak. Burada tanıtım çok önemli. Çünkü burası Sümela Manastırı'nın bir eşi olacak.” dedi.
Vali Şahin, Şebinkarahisar’daki bu çalışmaların ikinci aşaması olarak önemli olanın kayıt olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Şebinkarahisar denince akla gelen tarihdir. Bunun içinde önemli tarihi eserleri kayıt altına alarak restorasyon ve onarımını yaparak koruma altına alacağız. Kale için proje çalışmaları devam ediyor. Taşhanlar'ın üst kısmını İl Özel İdaresi kanalıyla istimlak ederek aslına uygun bir şekilde restorasyonunu sağlıyacağız. Hemen yanında Fatih Camii, Kurşunlu Camii, bu yöredeki en eski camilerden biri olan Behramşah camilerimiz gibi saydığım bu 7-8 eser aslına uygun güzelliğine kavuştuğunda Şebinkarahisar için turizm ve inanç turizmi daha fazla öne çıkacak.”
Kaynak: cha