Sağlık Bakanlığı’nın Obezite ile Mücadele Programı kapsamında Uzman Diyetisyen Gökmen Gök tarafından hayata geçirilen sanal beslenme okulu, diyetisyen, doktor ve fiziksel aktivite uzmanları ve psikologları internet üzerinden vatandaşlarla buluşturacak.

Sanal ders zilinin 25 Eylül’de çalacağı beslenme okulundaki obezite, sağlıklı beslenme, besin seçimi, spor ve hastalıklarla ilgili dersleri aynı anda 60 bin kişi izleyebilecek. Katılımın ücretsiz olduğu sanal okuldaki derslere ücretsiz katılabilmek için www.beslenmeokulu.org adresli internet sitesine kayıt olmak gerekiyor. Katılımcıların mesai sürecinde dersleri kaçırmamaları için beslenme okulundaki eğitim programları 19.00–21.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

Sanal beslenme okulunun 'Obezite nedir?' başlıklı ilk dersini, 12 yıldır online diyetle onbinlerce kişiye sağlık beslenme ve yaşamı öğreten Uzman Diyetisyen Gökmen Gök verecek. İlk günün ikinci dersinde ise Fiziksel Aktivite Uzmanı Haydar Budak, 'Herkes için Spor' başlıklı derste katılımcılarla bir araya gelecek.

Her ayın 4 günü gerçekleştirilecek derslerle binlerce kişiye sağlıklı beslenmenin sırları anlatılacak. İlerleyen dönemde ders sayısının artırılacağı beslenme okulunda yetişkin, hamile ve çocuklar için özel grup dersleri de yer alacak. Okuldaki dersleri ücretsiz takip etmek için internet üzerinden kayıt yaptırmak yeterli oluyor.
Kaynak: cha