Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Samsun İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Samsun’u uyuşturucu tacirlerinin korkulu rüyası bir kent haline getirdiklerini söyledi. Son 10 yılda aydınlatamadıkları faili meçhul cinayet kalmadığını ifade eden Çelik, yatırım yapmak isteyen iş adamlarını Samsun’a davet etti.

Birkaç gün içinde Samsun’dan ayrılıp yeni görev yeri olan Kocaeli’ye gidecek olan İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, 2.5 yıllık görev süresinde bir çok önemli başarıya imza attıklarını vurguladı. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü teşkilatının çok profesyonel, işine aşık uzman bir kadrosu bulunduğunu dile getiren Hulusi Çelik, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasında, çete ve mafyaların çökertilmesinde ve okullarda uyuşturucu tacirleriyle mücadelede büyük mesafe katettiklerini söyledi.

Görevi geldiği günden itibaren Samsun’u iyi etüt etmeye çalıştığını hatırlatan İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, “Suçlarla ilgili şehrin daha önceden kalma kötü bir şöhreti vardı. Bunun silinmesi için çeteciliğe, mafyacılığa müsaade etmedik. Bunlar çökertildiği gibi arkadaşlarımız bunları hakim önünde hesap verebilir hale getirdi. Suçlar varsa mahkemelerde yargılanmaya devam ediyorlar. Artık hangi ilçemize gidersek gidelim, oralarda yaşayan vatandaşlar, organize suç örgütlerinin kendilerine baskı yaptığıyla artık hiçbir şikayette bulunmuyor. Yarın yeniden ortaya çıkarsa tekrar işlem yapılır. Mevcutların üzerinde başlatılmış bir çalışma varsa da bu devam ettirilecektir.” dedi.

Bireysel hadiselere ilişkin ağır suçlarda da ciddi ilerleme kaydettiklerinin altını çizen Samsun İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, “Günümüzdeki suçların yanında 10 yıl öncesine dönük ağır suçları da aydınlattık. 10 yıldan önceki cinayetlerle ilgili de arkadaşlarımız çalışıyor ve çok iyi mesafeler aldılar. Benden sonraki arkadaşımız da Samsun’da aydınlanmamış cinayet yoktur diyecek. Biz 10 yıl geriye kadar gittik ve tamamını aydınlattık. Şuan faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasında Türkiye genelinin yüzde 6 puan, suçlarla ilgili yakalamada da yüzde 10 puan önündeyiz." diye konuştu.

‘SAMSUN, UYUŞTURUCU TACİRLERİNİN KORKULU RÜYASI’

Uyuşturucunun okullardan temizlenmesiyle ilgili büyük emek sarf edip mücadele verdiklerine de değinen Çelik, Samsun’un artık uyuşturucu tacirleri için bir Pazar değil, korkulu rüya olduğunun altını çizdi. Çelik, “Geçen sene okullarla ilgili öncesinde ve anında alınan tedbirlerle çocukların bu tehlikelerle karşılaşabileceği, izbe yerlere takılabileceği bir tane hadiseyle bile karşılaşmadık. Uyuşturucu satıcılarının ve onlara yardımcı olanların yakalanması ve adliyeye teslim edilmesinde inanılmaz gayret gösterildi. Uyuşturucuda sokak satıcılarıyla ilgili mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Uyuşturucu tacirleri için Samsun, bir pazar değil, korkulu bir kenttir. Burada ticaretinin yer bulmasına müsaade edilmemiştir. Tamamen sıfıra inmemiştir ama bu anlamda burası korkulu bir kenttir. Bundan sonra da korkulu kent olmaya devam edecektir. Arkadaşlarımız bu konuda uzman. İşinin aşığı, çok profesyonel inanılmaz bir Samsun kadrosu var. Gelecekte bu başarılarını katlayarak devam edecekler. Yeni arkadaşımızın orkestra şefliğinde Samsun’un aydınlık ve huzur kenti misyonunu devam ettireceğine inanıyorum. Samsun halkına teşekkür ediyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum." şeklinde konuştu.

'YATIRIM DÜŞÜNEN İÇİN TEHLİKE YOK'

Kente yatırım yapmayı düşünen iş adamlarına seslenen Çelik, şunları söyledi, "İş adamları korkudan dolayı yatırım yapmıyorlarsa o büyük bir endişedir. Yatırım yapmayı düşünen iş adamlarıyla görüştüğümde Samsun’da böyle bir endişe olmadığını söylüyorum. Yatırım yapmak isteyen herkese Samsun açıktır. İyi bir ortam vardır ve güvenlik tehlikesi söz konusu değildir. İster yerli ister yabancı Samsun bu anlamda huzur kentidir. "
Kaynak: cha