Gaziantep Valisi Erdal Ata, terör saldırısıyla ilgili yardım ve iştirak eden tüm şahısların yakalandığını söyledi. Ata, "İlimizden ayrıldığı değerlendirilen olayın asıl faili ‘Firaz’ kod adlı Murat Filiz’in yakalanma çalışmalarına devam etmektedir." dedi.

Terör saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmanın son aşaması ile ilgili açıklama yapan Ata, K.S isimli şahsın, M.H tarafından arandığını, bu şahsın arızalı aracın olduğunu söylemesi üzerine de bulunduğu yere giderek herhangi bir arıza tespit edemediğini belirttiğini açıkladı. Ata, "K.S.'nin alınan beyanında, olay günü Siverek ilçesinde ikamet eden M.H. isimli şahsın kendisini arayarak, arızalı bir aracının olduğunu söylemesi üzerine aracın bulunduğu yere gittiğini, ancak arızasının tespit edemediğini belirtmiş, yukarıda adı geçen örgüt mensubunu teşhis etmişlerdir. Konuyla ilgili olarak güzergâhta örgüt mensubuna 63 EM 422 plakalı araç ile yardım eden M.H isimli şahsın Siverek ilçesinden Mersin iline gittiğinin tespit edilmesi üzerine 22 ağustos tarihinde mersinde evinde kaldığı M.A isimli şahsızla birlikte yakalanarak ilimize getirilmişlerdir. MOBESE ve güzergahlarda alınan kamera kayıtlarının incelenmesinde ve yapılan istihbarat çalışmalarında örgütün mensubu olan ‘Firaz’ kod adlı Murat Filiz’e R.F, H.P, B.T ve Y.A isimli şahısların 21 FP 998 plakalı araç ile yardım ettikleri bilgisinin elde edilmesi üzerine adın geçenler, 24 Ağustos tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından
yakalanarak gözaltına alınmışlardır. 21 Ağustos tarihi yakalanarak gözaltına alınan şahıslardan gözaltı süreleri dolan M.Ç, M.Y, B.Y ve K.S isimli şahıslar haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte 24 Ağustos tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilmiştir. Bu elim olayın tüm ayrıntılarıyla aydınlatılmış olmasıyla, ilgili yardım ve iştirak eden şahıslar yakalanmış, ilimizden ayrıldığı değerlendirilen olayın asıl faili ‘Firaz’ kod adlı Murat Filiz’in yakalanma çalışmalarına devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Ata açıklamasına şöyle devam etti: "Bu kadar önemli ve ülkemizi yasa boğan bu olayın kısa sürede aydınlatılması, emniyet teşkilatımızın bu konuya ne kadar önem verdiğinin, başarılı çalışmasının bir göstergesidir. Ben İl Emniyet Müdürümüz sayın Süleyman Oğuz’u ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum, tebrik ediyorum. Ayrıca İl Jandarma Komutanımıza olayın başlangıcından son aşamasına kadar teşkilat olarak emniyetimize gösterdikleri yardım ve destekten dolayı teşekkür ediyorum. Temennimiz, ilimizde ve ülkemizde yaşanan bu tür acı olayların son olması, birlik ve beraberliğimizi, huzurumuzu bozmak isteyen bu tür terör saldırılarının son bulması. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olup asla bu tür olaylara, provokatif hareketlere meydan vermemesini diliyoruz."

Kaynak: cha