Sakarya Zaferi'nin 91. yıldönümü Ankara Polatlı yakınlarındaki Duatepe'de düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Sakarya Zaferi’nin 91. yıldönümü dolayısıyla her yıl gerçekleşen törene, TBMM Katip Üyesi ve AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Eğitim Doktrin Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, bazı milletvekilleri ile çok sayıda asker, muharip gazi ve vatandaşlar katıldı.

Protokolün gelmesiyle başlayan törende ilk olarak devlet erkanının gönderdiği çelenkler anıta koyuldu. Törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra Prof. Dr. Esat Arslan, Sakarya Zaferi’nde Türk askerinin tüm imkansızlıklara rağmen nasıl galip geldiğini, yurdu Yunan askerlerinden nasıl temizlendiğini anlattı. Konuşmaların ardından Sakarya Meydan Muharebesi canlandırıldı. Türk askerinin imkansızlıklarını gözler önüne seren canlandırmanın sonunda Türk askerinin Duatepe’ye bayrak dikmesi törendeki herkesi coşturdu. Özellikle Anadolu kadını ve yaralı askerlerin sözleri başta Jandarma Genel Komutanı Org. Bekir Kalyoncu olmak üzere herkesi duygulandırdı.

Daha sonra Kara Havacılık ve Hava Kuvvetleri unsurları geçişi vatandaşların yoğun alkışlarıyla karşılandı.

Bu arada töreni, 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'ye atletizmde altın ve gümüş madalya kazandıran milli sporcular Aslı Çakır Alptekin ile Gamze Bulut da izledi.
Kaynak: cha