Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep’teki terör saldırısında hayatını kaybeden infaz koruma memuru Safi Canbaş’ın ailesine, cemevinde taziye ziyaretinde bulundu. Alevi Kültür Dernekleri bünyesinde bulunan cemevindeki taziye ziyaretinde teröre karşı ortak tavrın önemi vurgulanırken, birlik ve beraberliğin bozulamayacağı mesajı verildi.

        Bakan Şahin, zor günlerin hızlı bir şekilde atlatılacağını kaydetti. Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şube Başkanı Hüseyin Karakuş da “Türkiye’yi bölenlere, bölücülük yapanlara, fitnelere, asla ve asla müsaade etmemeli. Birlik ve beraberliğimizi sağlamalıyız.” dedi. Safi Canbaş’ın gözü yaşlı eşi Hatice ve kızı İpek Canbaş’a sarılan Şahin, aileyi teselli etmeye çalıştı. Cemevinde yapılan duanın ardından konuşan Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şube Başkanı Hüseyin Karakuş, “Bu matem gününde bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Böylesi olayları sivil toplum örgüt başkanı olarak asla kabul etmiyoruz. Hangi mezhebe, dile, hangi inanca sahip olursa olsun nefretle kınıyoruz. Ama halkımızın böyle provokasyonlara, yanlış yapanlara, Türkiye’yi bölenlere, bölücülük yapanlara, fitnelere, asla ve asla müsaade etmemeli. Birlik ve beraberliğimizi sağlamalıyız.” şeklinde konuştu.

        Bakan Şahin ise yaşanan acının, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra yaşanılan en büyük acı olduğunu belirterek, terörün dile, dine, mezhebe, kültüre bakmadığının altını çizdi. Şahin, “9 aylık, 1,5 yaşında, 4 yaşında, 11 yaşında melekleri katlediyor, yok ediyor. Bunun hiçbir şekilde izahı olamaz. Hiçbir anlamı olamaz. Hiçbir hukuku, takibi olamaz. O yüzden biz bugün cemevinde canlarla beraber, ‘Ayrılıkta azap var, birlikte rahmet var’ diyoruz. Bu terör örgütüne karşı canlardan, gözyaşından, kandan beslenenlere cinayet şebekelerine karşı dimdik ayaktayız. Tek vücuduz. Biriz, birlikteyiz, birlikte Türkiye’yiz. Acıları acımız, kaderi kaderimiz, sevinci sevincimiz olmaya devam edecek. Allah’ın izniyle bu zor günleri hızlı bir şekilde atlatacağız. Memleketimiz, yarınları huzurlu, barış içinde ve bu manada hoşgörü içerisinde bakacak." diye konuştu.
Kaynak: cha