Romanya Demokrat Türk Birliği´nin düzenlemiş olduğu kültürel gezi çerçevesinde Bursa’ya gelen Romen heyet, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar´ı ziyaret etti.
Heyette; Romanya Eğitim Bakanlığı Azınlıklar Departmanı Genel Müdürü Domocos Szocs, Eğitim Bakanlığı Türk Azınlığı Bölümü Temsilcisi Vildan Bormambet, Romanya Demokrat Türk Birliği Kültür Komisyonu Başkanı Serin Türkoğlu, Hakses Dergisi Redaktörü Melek Osman, Romanya Mecidiye´de bulunan Kemal Atatürk Ulusal Koleji Yöneticileri Accan Mologani ve Özgür Kıvanç, Okul Yöneticileri Semra Kurtomer, Leman Murat ve Osman Orhan'da yer aldı.

Ziyarette, her iki ülke eğitim sisteminin benzer ve farklı yönleri değerlendirildi. Romanya Eğitim Bakanlığı Azınlıklar Departmanı Genel Müdürü Domocos Szocs, Türkiye´de ve Bursa´da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Romanya Eğitim Bakanlığı Türk Azınlığı Bölümü Temsilcisi Vildan Bormambet ise Romanya’daki eğitim kurumunun Türkiye ve özellikle Bursa’da pek çok kardeş okulunun bulunduğunu vurguladı. Romanya Demokrat Türk Birliği Kültür Komisyonu Başkanı Serin Türkoğlu'da, Anavatan Türkiye ile gün geçtikçe daha da gelişen ilişkilerinin Romanya’daki Türk azınlık açısından büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'da ziyarette, eğitimcilerin farklı ülkelere yaptıkları ziyaretlerin mesleki gelişim ve dünyaya bakış açılarına yaptığı katkının önemine değindi.
Kaynak: cha