Romanya Demokrat Türk Birliği'nin düzenlemiş olduğu kültürel gezi çerçevesinde Bursa’ya gelen heyet, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ı ziyaret etti.

        Romanya Eğitim Bakanlığı Azınlıklar Departmanı Genel Müdürü Domocos Szocs, Romanya Eğitim Bakanlığı Türk Azınlığı Bölümü Temsilcisi Vildan Bormambet, Romanya Demokrat Türk Birliği Kültür Komisyonu Başkanı Serin Türkoğlu , birliğin çıkarmış olduğu Hakses Dergisi Redaktörü Melek Osman, Romanya Mecidiye'de bulunan Kemal Atatürk Ulusal Koleji yöneticileri Accan Mologani ve Özgür Kıvanç ile bölgedeki diğer okul yöneticileri Semra Kurtomer, Leman Murat ve Osman Orhan'dan oluşan heyet Romanya'da yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

        İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, eğitimcilerin farklı ülkelere yaptıkları ziyaretlerin mesleki gelişimlerine ve dünyaya bakış açılarına olumlu katkı sağladığını ifade etti.

        Romanya Eğitim Bakanlığı Azınlıklar Departmanı Genel Müdürü Domocos Szocs, Türkiye'de ve Bursa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Romanya Eğitim Bakanlığı Türk Azınlığı Bölümü Temsilcisi Vildan Bormambet, Romanya'daki eğitim kurumlarının Türkiye'de, özellikle de Bursa'da pek çok kardeş okulları bulunduğunu, bunların sayısının artmasının kendileri açısından memnuniyet verici olacağını söyledi. Romanya Demokrat Türk Birliği Kültür Komisyonu Başkanı Serin Türkoğlu ise Türkiye ile gün geçtikçe daha da gelişen ilişkilerinin Romanya'daki Türk azınlık açısından önemini vurguladı.

Kaynak: cha