Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlara 'kaçak çay ve sigara' konusunda uyarıların yer aldığı broşür dağıttı.

        Şehrin en kalabalık caddelerinden Doktor Ahmet Alkan Caddesi'nde, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dağıtılan 'Ülkemi Seviyorum Kaçak Çay ve Sigara Kullanmıyorum' başlıklı broşürlere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

        Kaçakçılık olaylarına sadece adli bir vaka olarak değil, teröre finans sağlayan bir olay olarak bakılması gerektiği, terör örgütünü besleyen en büyük kaynaklardan birinin kaçakçılık olduğu gibi bilgilerin yer aldığı broşürlerde, şu ifadeler kullanıldı: ''Kaçakçılığın her türlüsüyle elde edilen kara paranın büyük bir kısmı, terör örgütünün kontrolüne girmekte, ülkemize ve güvenlik kuvvetlerimize kurşun olarak geri dönmektedir.''

    Broşürde, 2011 yılı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Raporu verileri de yer alıyor. Kaçak çay satışlarının, 2010 yılına göre yüzde 173 arttığı, yakalanan kaçak sigara oranının ise yüzde 60 arttığı belirtildi.
Kaynak: cha