Zonguldak’ta bir vatandaşın polise direnmesi ortalığı karıştırdı. Polisler, gözaltına alınmamak için direnen şahsı yere yatırarak kelepçeledi.

            İddiaya göre şoför Kemal K., Gazipaşa Caddesi'nde park ihlali yapan bir araca ceza yazan trafik polisine “Dışarıdan gelen kamyona niye ceza yazıyorsun? Burada park yasağı mı var?” diye çıkıştı. Başkasına ait araca yapılan işleme müdahale eden Kemal K. ile trafik polisi arasında tartışma çıktı. Şahıs, tartışma sırasında polis memuruna ‘üniformanı çıkar da gel’ dedi. Polis, kişi hakkında ‘görevli memuru engellemek’ten işlem yapmak istedi. Bunun üzerine koşarak olay yerinden uzaklaşan Kemal K. ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Milli Piyango biletçisinin önünde yakalanan şahıs polise direndi. Takviye için gelen ekiplere de direnen Kemal K., yere yatırılarak kelepçelendi. Polislerin güçlükle gözaltına aldığı Kemal K., polis aracıyla merkeze götürüldü.

            Olayı gören bazı vatandaşlar, “Bu kadar olmaz ki. Vurmaya gerek yoktu.” diyerek polislere tepki gösterdi. Görgü şahidi bir vatandaş, “Bu vatandaş polisle tartışmaya girdi ve mevzuyu uzattı. Polis konuşmaya çalışırken vatandaş gelmiyorum diye direndi. Sonra olay patlak verdi.” şeklinde konuştu.

            Olayın meydana geldiği caddede Milli Piyongo biletçisi olarak çalışan Osman Ünal, şunları söyledi: “Bu tarafa doğru kaçıyordu. Polis burada yakaladı ve benim tezgahın yanına çekti. Tutmak istedi. Boğuştular. Polise direndi. Yumruğunu görmedim, alttan vurdu polise. Salıversin diye.”

            Polis memurları ise “Devletin otoritesine kimse yumruk atamaz. Polis sana dur dediyse duracaksın ve konuşacaksın.” diye konuştu.


Kaynak: cha